İki liderin arasındaki konuşmaları yayımladı: Erdoğan ikna etti, Trump kararını değiştirdi

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı telefon konuşmaları ABD medyası tarafından yayımlandı. Gazeteci Carl Bernstein'in paylaştığı bilgilerde, iki lider arasında sıkı sık görüşmeler olduğu, Erdoğan'ın Trump karşısında elinin her zaman güçlü olduğu, ABD Başkanı'nın Erdoğan'a karşı hep tavizler verdiği ve gardının çabuk bir şekilde düştüğü kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2020 13:13 GÜNCELLEME 30.06.2020 14:28 DÜNYA
İki liderin arasındaki konuşmaları yayımladı: Erdoğan ikna etti, Trump kararını değiştirdi
İki liderin arasındaki konuşmaları yayımladı: Erdoğan ikna etti, Trump kararını değiştirdi

Amerikalı araştırmacı gazeteci ve yazar Carl Bernstein, ABD Başkanı Donald Trump'ın, dünya liderleriyle gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinin detaylarını paylaştı.

Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı konuşmalarda güçsüz kaldığı belirtildi.

"TRUMP, ERDOĞAN'A TAVİZLER VERDİ"

 

Bernstein, Trump'ın, yabancı devlet başkanlarıyla gerçekleştirdiği yüzlerce telefon görüşmesindeki ciddi meselelerin tartışılmasında sürekli olarak hazırlıksız yakalandığını, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi güçlü liderlere tavizler verdiğini söyledi.

CNN International'de yer alan habere göre, Trump'ın, yabancı liderlerle yaptığı görüşmelerde sık sık "hayal dünyasında yaşadığı" ifade edildi.

ERDOĞAN İLE TRUMP İKİ HAFTADA BİR GÖRÜŞÜYORDU

Haberde, ABD Başkanı ile Erdoğan'ın bazı zamanlar haftada iki kez görüştüğü kaydedildi. Bu görüşmelerde Truımp'ın Obama ve Bush'u çekiştirdiği aktarılarak şu ifadelere yer verildi: "Trump, Putin ve Erdoğan ile yaptığı konuşmalarda eski başkanlar George W. Bush ve Barack Obama'yı eleştirmekten büyük zevk aldı. Bush ve Obama için "Onlar bir halt bilmiyor" dedi.

"ERDOĞAN, TRUMP'A SÜREKLİ BASKI UYGULADI"

Haberin devamında, McMaster, John Bolton ve John Kelly gibi isimlerin bu görüşmelerden "sıkıldığı" iddia edilirken şu ifadeler kullanıldı: "Ulusal Güvenlik Danışmanları H.R. McMaster ve John Bolton ile Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly, Erdoğan ile Trump'ın görüşmelerinin sıklığından rahatsız olurdu çünkü Erdoğan, Trump'a bazı politikalarında ödün vermesi konusunda devamlı olarak baskı uygulardı."

"ABD BAŞKANI'NA NE ZAMAN ULAŞACAĞINI BİLİYORDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı'na ne zaman ulaşacağını bildiğini ve Beyaz Saray yetkililerinin, Türkiye'nin Washington'daki istihbarat servisinin Trump'ın programı ve nerede bulunduğuna dair Erdoğan'a bilgi verdiği konusunda ikna olduğu kaydedildi.

"TRUMP, ERDOĞAN'A KARŞI GARDINI DÜŞÜRDÜ"

Bazı durumlarda Erdoğan'ın, Trump'a golf sahasında ulaştığı ve iki ismin uzun süre konuştuğu bildirildi. ABD Başkanı Trump'ın Suriye ve Orta Doğu hakkında iyi bilgilendirilmediği, Erdoğan ile konuşurken sık sık gardını düşürdüğü bilgisi paylaşıldı. Konuyla ilgili olarak, "Erdoğan bu durumu avantaja çevirdi" ifadesi kullanıldı.

TRUMP'IN "SURİYE'DEN ÇEKİLME" KARARININ ARKASINDA ERDOĞAN VAR

Öte yandan haberde, ABD'nin Suriye'den çıkma kararının arkasında Erdoğan'ın Trump ile yaptığı konuşmanın etkili olduğuna dikkat çekildi.

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Omy 3 yıl önce Şikayet Et
    ibrahim demir bilek sana katılıyorum şunuda ekleyebiliriz ülkemizdeki gelişmeleri özellikle de askeri alandaki ege ve doğu akdeniz deki gelişmeler şunu gösteriyor artık türkiye işi bilen insanlar tarafından yönetiliyor eğer trump ile erdoğan sık sık görüşüyorlarsa burada güçlü bir devlet olduğundan görüşüyorlardır tabi ki white hause genel sekterteri ve bolton buradaki ciddiyeti anlamadığı için kızmışlar ama onlar için yapacak birşey yok neden türkiye ile daha çok görüşecekler rusya ve çin sürekli türkiye ile niye görüştüğünü zannediyorlar.
    Cevapla
  • İbrahim Demirbilek 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump ı tanıyamamışsınız . Trump herşeyden önce o çok büyük şirket yöneticisi . Onun erdoğan à karşı gardı düşüyorsa bu onun acemi oluşundan değil , herşeyden önce trump ın adaletli bi kişiliği var olduğundan kaynaklanıyor. İster istemez Erdoğan'à hak veriyor. Ama yahudi lobisinin istekleriné göre hareket etmesi gerektiği için ikilemde kalıyor. %100 kendi iradesiyle yönettirmiyorlar ona.
    Cevapla
  • Türk Çocuğu 3 yıl önce Şikayet Et
    Heryer VATAN HAİNİ ve DİLSİZ ŞEYTAN DOLU. Allahı izniyle yaradan yaptıklarınızı yanınıza koymayacAK. Kaçacağınız günü bekliyoruz. O gün hepiniz sosyal medya hesaplarınızı korkuyla tenizleyeceksiniz. Yaşasın Türk milleti.
    Cevapla
  • 08'Lİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden ABD de bir gazeteci Türkiyeyi eleştirse Ülkemiz krize girerdi, şimdi türkiyeyi ekonomik olarak mahvedeceğim diyen ABD var ama bize birşey olmuyor.
    Cevapla
  • eski akitci 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar O NEDENLE çok değerli .)))
    Cevapla
  • haklı hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi bilmiyorsan dolardan konuşma kardeşim yazık olur sana ve senin gibilerine :)
    Cevapla
  • Fx48 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaç doların var?!
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber Amerikan yayın kuruluşundan alınmış hakkı söyleyen, hakkı savunan Allah'ın izniyle hep galip gelir sözü dinlenir kıblesi para olanda ABD dolarını takip eder biz doğrunun peşindeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR