Twitch Trump'ın hesabını askıya aldı

İnternetten canlı yayın platformu Twitch, ABD Başkanı Donald Trump'ın kişisel hesabını "nefret söylemi" içerdiği gerekçesiyle askıya aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2020 16:37 GÜNCELLEME 30.06.2020 16:41 DÜNYA
Twitch Trump'ın hesabını askıya aldı
Twitch Trump'ın hesabını askıya aldı

"The Verge" internet sitesinde yer alan habere göre, Trump'ın 2016 başkanlık seçim kampanyasının başlangıcında, Meksikalı göçmenlerle ilgili "Ülkeye uyuşturucu getiriyorlar, suç getiriyorlar. Onlar tecavüzcüler." ifadelerini kullandığı miting konuşmasının yeniden yayımlanması nedeniyle söz konusu hesaba tedbir getirildi.

 

 

TWITCH HESABI KAPANDI

Şirket, tedbirle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Twitch'teki herkes gibi, politikacılar da Hizmet Şartları ve Topluluk Kurallarına uymak zorundadır. Bir içerik siyasi olduğu için veya haber değeri var diye bundan muaf tutulmayacaktır. Bize şikayet edilen içerikler hakkında, eğer kurallarımızı ihlal ediyorsa gereken yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Twitter'da da ABD Başkanının bazı paylaşımlarına, topluluk kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle "kötü davranış", "manüple edilmiş medya" ve "şiddeti yüceltme" uyarıları konulmuştu.

 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne sacmalik koskoca abd nin cumhurbaskaninin hesabi kapatilirmi kendi baskanlarina saygilari yok Facebook Twitter Instagram kapatilmali seytani seylerle dolu
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni akıllarına geldi yasaklamak daha önce göçmenler için söylediklerinde niye yasaklamamışlar demek birileri yasakla deyince hemen yasaklayı veriyorlar sorsan özgür bağımsız platformlar
    Cevapla
  • SERDAR GÖREN 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okumadan yorum yapanlar ! "Ülkeye uyuşturucu getiriyorlar, suç getiriyorlar. Onlar tecavüzcüler." Trump bu şekilde bir ifade kullanmış bir millet hakkında .... Site haklı olarak kaldırmış...
    Cevapla
  • Uyarı 3 yıl önce Şikayet Et
    Twitter ve Youtube gibi siteler küreselcilerin elinde. Yerli ve milli hükümetlere saldıran kanalları trendleri sokuyorlar. Gençlerin beynini yıkayıp Devlet ve İslam düşmanı yapıyorlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR