Kuran-ı Kerim'e hakaret eden ırkçı lidere istifa çağrısı

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Türk Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri Kuran-ı Kerim'e hakaret eden aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi lideri Nobert Hofer'i istifaya çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2020 23:46 GÜNCELLEME 30.06.2020 23:48 DÜNYA
Kuran-ı Kerim'e hakaret eden ırkçı lidere istifa çağrısı
Kuran-ı Kerim'e hakaret eden ırkçı lidere istifa çağrısı

Avusturya'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) lideri Nobert Hofer'in seçim çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildiği mitingde Kuran-ı Kerim'e yönelik çirkin sözlerine Türk STK'lardan tepki yağdı. Mitingdeki konuşmasında 'koronadan korkmadığını, Kuran-I Kerim'in koronadan daha tehlikeli' olduğu sözlerini kullanan Hofer'e bir tepki de Viyana'daki Türk STK'lardan geldi.

 

 

IRKÇI HOFER İSTİFAYA ÇAĞRILDI

Avusturya Parlamentosu önünde toplanan Türk STK temsilcileri yaptığı basın açıklamasında parlamentoda üçüncü başkan kimliği bulunan FPÖ lideri Hofer'i istifaya çağırdı. STK'lar açıklamanın ardından parlamento binası önüne siyah çelenk bıraktı.

 

 

"HOFER İSTİFA EDENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Avusturya Türkiye Ticaret Derneği Başkanı Ali Yavuz Kuşçu, basın açıklaması sonrasında yaptığı açıklamada Hofer'i bu sözlerini bilerek dile getirdiğini söyledi.

Kuşçu konuyla ilgili açıklamalarını, "Parlamento 3'üncü Başkanı Nobert Hofer 'Kuran, koronadan daha tehlikelidir' ifadesinde bulunmuş, daha sonra bu ifadeyi, 'Bu hiçbir şekilde ağzımdan kaçmamıştır, bunu bilerek söyledim' diyerek tekrarlamış ve vurgulamıştır. Bu ifadesini protesto etmek amacıyla ve Nobert Hofer'in Parlamento 3'üncü Başkanlığından istifa etmesini ve istifaya davet için Avusturya-Türk Dernekleriyle birlikte burada bulunuyoruz. İstifa edene kadar mücadele edeceğiz. Protesto çalışmamızı parlamento önüne bir siyah çelenk koyarak ve bir deklarasyonla açıklayarak Nobert Hofer'in istifasını sağlamaya çalışacağız" şeklinde sonlandırdı.

YORUMLAR 2
  • Ali Kılıç 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah en kısa zamanda hidayet versin inşallah. Amin
    Cevapla
  • Tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuran'ı Kerimden korkmayın, kurtuluş onda, alamanca tercümesini iyi oku ki kapasiten el verirse doğruyu anlayabilirsin belki...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR