Katliamın belgesi: Libya'da toprağın altından cesetler fışkırdı

Libya'nın başkenti Trablus'u ele geçirmek için saldırılar başlatan Hafter güçlerinin işlediği savaş suçları her geçen gün ortaya çıkıyor. Trablus'un güneyi ile Terhune'deki toplu mezarlardan 23 günde toplam 208 ceset çıkarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2020 14:51 GÜNCELLEME 01.07.2020 15:36 DÜNYA
Katliamın belgesi: Libya'da toprağın altından cesetler fışkırdı
Katliamın belgesi: Libya'da toprağın altından cesetler fışkırdı

Libya hükümeti tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan açıklamaya göre, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarılan bölgelerde 5-28 Haziran tarihleri arasında bulunan ceset sayısının 208 olduğu ifade edildi.

 

Terhune Hastanesi morgunda bulunan ve aralarında kadın ve çocukların da olduğu cesetler üzerinde işkence izlerine rastlandığı kaydedildi.

Açıklamada, 15 cesedin kimliğinin belirlendiği ve başkentin güneyindeki Kasr bin Gaşir bölgesindeki ailelerine teslim edildiği belirtildi.

 

11 TOPLU MEZAR TESPİT EDİLDİ

Libya ordusunun 5 Haziran'da Hafter milislerinden kurtardığı Terhune ve çevresinde, Birleşmiş Milletlerin (BM) de teyit ettiği rakamlara göre 11 toplu mezar tespit edilmişti.

Libya hükümeti, bu süreçte BM, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ve insan hakları örgütlerine defalarca çağrı yaparak, toplu mezarlara ilişkin uluslararası soruşturma talep etmişti.

Yapılan çağrılar üzerine BM, Libya'daki olayları araştırmak için İnsan Hakları Konseyine bağlı Libya Uluslararası Araştırma Komisyonu kurulması kararı almıştı.

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    hanı BM ler toplanıp ateş kesden bahsediyorlar bir terörst çıkmış insanları katletmış diri diri gömüş bunun hesabi sorulmuyor ateşkes ne ateşkesi ateşe devam haftere ölüm
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Vicdan azabından Kahrolun inşallah..
    Cevapla
  • Remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların vebali Fransa ve Rusların hadi bakalım gorucez ne olacak
    Cevapla
  • ....... 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonizim sıkı çalışıyor. İsrailin bekası için etrafında insan bırakmıyor. Milleti canlı canlı toprağa gömüyorlar. Araplar bu kafa ile daha çok çekerler. Her seferinde siyonistlerin tuzağına düşüp duruyorlar.
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu katliamı yapan yaptıran destek veren kim varsa RABBİM tez zamanda belalarını versin.
    Cevapla
  • naci 3 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnnn
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR