Yunan basını yazdı: Türkiye 100 yıl sonra oyuna yeniden döndü

Türkiye'nin özellikle Doğu Akdeniz'de elde ettiği güç sayesinde gündeme gelen Deniz gücü, Yunan basınında yer aldı. Yunan Kathemirini'de yer alan bir makalede, Türkiye'nin deniz kazanımlarıyla 100 yıl sonra yeniden bölgesel güç haline geldiği, oyuna dahil olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2020 15:06 GÜNCELLEME 01.07.2020 15:06 DÜNYA
Yunan basını yazdı: Türkiye 100 yıl sonra oyuna yeniden döndü
Yunan basını yazdı: Türkiye 100 yıl sonra oyuna yeniden döndü

Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Libya kazanımları, deniz gücünü yeniden gündeme getirdi. Özellikle bölgede elde edilen üstünlük, Yunan basınının da dikkatini çekti.

 

 

Yunanistan'ın ünlü yayın kuruluşlarından Kathemirini'de yer alan ve Vassilis Nedos'un kaleme aldığı analizde, Türkiye'nin 100 yıl sonra bölgesel güçler oyununda kendine yeniden yer bulduğunu yazdı.

 

 

"100 YIL SONRA YENİDEN"

Nedos'un yazısında Türkiye'nin Libya ile yaptığı MEB anlaşmasının Yunanistan'ın egemenlik haklarını daralttığı belirtilirken, özellikle on iki ada sınırının bu MEB ile kesildiğini, dolayısıyla Yunanistan'ın sahada büyük bir darbe yediğini söyledi. Türkiye'nin  Doğu Akdeniz'deki fiili hegemonik güç haline geldiğini belirten Yunan gazeteci, Deniz Kuvvetlerinin mevcut formu ve donanımı sayesinde Türkiye'nin 100 yıl sonra bölgesel güçler oyununa geri döndüğünü söyledi.

TÜRKİYE HER YERDE

Türkiye'nin güç haline gelmesinin yalnızca nitelikli ordu ve yerli-milli silahlarla olmadığı söylenirken, Türk donanmasının Adriyatik'te dahi mevcudiyetinin bulunması nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi.

Yazıda ayrıca Türkiye'nin bölgesel gücüne rekabet edebilmesi ve alt edilememesi için Türkiye'nin hamlelerini seyretmek yerine "fossilleşmiş ideolojik tartışmalarla değil, kapsamlı ve geleceğin inşa edildiği çalışma planları ile" hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    yunan gavuru sen ne yaptin 100 yil icinde?
    Cevapla
  • Adsız 3 yıl önce Şikayet Et
    Bekle ve gör Osmanlının torunları geliyor. Bu sefer sizi denize dökmeye değil, kendi kanınızla boğmaya geliyor.
    Cevapla
  • enver 3 yıl önce Şikayet Et
    bu sefer komutanlar yerli ve milli. 1 gemi ile Osmanlı donanmasını nasıl yok ettiklerini tarih kitaplarına koymamışlar; yeni öğrendim. tarihimizi ve gerçekleri bilelim. hainlikleri görelim.
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Efsane geri döndü DAĞILINLAN..
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan hala daha eski filozoflarına sırtlarını dayamış, avrupa birliğinin el bebek gül bebek baktığı şımarık çocuğu.. onlar zevkü sefa peşinde koşarken bizde çalıştık. unutmadık hile yalan dolanlarla aldığınız adaları, 1. dünya savaşında erkadan çevirdiğiniz dolapları balkan savaşlarında bedavadan aldığınız toprakları... kuruldunuz ingiliz emriyle osmanlı topraklarının üstüne o sersemlikle hala daha sarhoşluğunuz geçmedi.. bekleyin inşallah bir gün yine savaş çıkar verdiğimiz o toprakları geri alırız. ata ecdadı topraklarımızı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR