France Inter: Türkiye oyunu bozdu! Fransa, Libya'da kendi kurduğu tuzağa düştü

Fransa'da yayın yapan France Inter'de Libya üzerine yayınlanan yazıda, "Fransa Libya'da belirsiz bir oyun oynuyor", "Paris ülkede kurduğu tuzakta sıkışıp kaldı", "Türkiye Fransa'nin Libya oyununu bozdu", "Türkiye'nin elinde Fransa'ya karşılık verecek kozlar var" şeklinde yorumlar yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2020 13:34 GÜNCELLEME 02.07.2020 20:22 DÜNYA
France Inter: Türkiye oyunu bozdu! Fransa, Libya'da kendi kurduğu tuzağa düştü
France Inter: Türkiye oyunu bozdu! Fransa, Libya'da kendi kurduğu tuzağa düştü

Fransa'nın önemli yayın organlarından France Inter'de, Fransa’nın Libya politikasını ve Türkiye'ye karşı tutumunu eleştiren bir yazı yayınlandı.

 

"Fransa'nın muğlaklığı, Türkiye ile ilişkilerin bozulmasında ağır basıyor" başlıklı yazıda, Libya konusunda Türkiye'yi eleştiren Fransa'nın Libya'da belirsiz bir oyun oynadığı ifade edildi.

"MACRON, DESTEKLEDİĞİ HAFTER PÜSKÜRTÜLÜNCE TÜRKİYE'YE SALDIRMAYA BAŞLADI"

 

Yazıda, BM tarafından tanınan ve Türkiye tarafından desteklenen meşru Trablus hükümetinin, Fransa'nın bariz şekilde desteklediği Hafter güçlerini geriletmesi üzerine Emmanuel Macron'un Türkiye'ye saldırmaya başladığı ifade edildi.

Püskürtüldüğü bölgelerde arkasında toplu mezarlar bırakan Hafter'in beklendiği kadar güçlü olmadığının anlaşıldığı kaydedilen yazıda, Fransa'nın Libya'da yaratılmasına yardımcı olduğu bir tuzağın içinde sıkışıp kaldığına işaret edildi.

"FRANSA'NIN MUĞLAK BİR DURUŞU VAR"

Fransa'nın Libya konusunda muğlak bir duruş benimsediği belirtilen yazıda, "Bu nedenle Türkiye'nin elinde Fransa'nın giderek şiddetlenen eleştirilerine karşılık verecek kozları bulunuyor. En önemlisi de Fransa, Hafter'in diğer destekçileri Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Rusya tarafından işlenen ambargo ihlalleri konusunda sessiz kalıyor" yorumu yapıldı.

"TÜRKİYE'NİN ORTAYA ÇIKMASI FRANSIZ STRATEJİSİ ALEYHİNE OLDU"

Yazıda, "Fransa aslında bir yandan 2017 itibarıyla kendi ara buluculuğunu kurmaya çalışarak diğer taraftan Hafter'in askeri manevralarını teşvik ederek biraz fazla ince bir oyun oynamaya çalıştı. Türkiye'nin büyük imkanlarıyla ortaya çıkması, durumu Fransız stratejisi aleyhine değiştirdi" değerlendirmesi yapıldı.

"FRANSA'NİN MÜTTEFİKLERİ TÜRKİYE VE DOSTLARINA DÜŞMANLAR"

Yazıda, "Paris'in Fransız silah endüstrisinin iki müşterisi olan Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır ile fiili ittifakları var ve bu ülkeler Erdoğan'ın Türkiye'si ile Trablus hükümeti de dahil olmak üzere ‘dostlarına’ düşmanlar. Paris, Türkiye üzerindeki baskıyı artırarak Ankara ile düşman olma riskini alıyor" denildi.

Yazıda, Fransa'nın Türkiye'ye parmak sallamak yerine kendi pozisyonunu netleştirmesi gerektiği vurgulandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa işi gücü bıraktı bize karşı müttefik oluşturma gayreti içinde, birgün ABD de, birgün Rusya da. Avrupa da yanına yunan dan başkasını bulamadı. Yetersiz görüyor, Avrupa'nın horozu erken örtü, bu ne demek!...
    Cevapla
  • bey mi yaman 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar değil miydi daha önce italyada toplantıda Türkiyeyi atlatıp gizli karar almak istediler Türkiye de toplantıyı terk etmişti şimdi ELHAMDÜLİLLAH bükemedikleri bileği öpüyorlar hani ne derler el mi yaman bey mi yaman !..
    Cevapla
  • Keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    ata sözüdür herzaman zor oyunu bozar ve libyada zor oyunu bozdu makrom sikişınca sağa sola yalpalamaya başladı
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep kuyuya düşüyorlar ama hep intihar eden sefil olan bizimkiler..aman daha düşmesinler
    Cevapla
  • Fermantasyon 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa parmak saklayacak başka ülke bulsun kendine,Türkiye ye parmak sallayacak gücü yok Fransa nın
    Cevapla
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar haçlı zihniyeti, dört dolaşır yanına adam toplamak için, binbir yalan uydururlar, bakıyorlar kim bunlara zıt, anında oradalar. Bunları çok iyi izlemek ve gedik bırakmamak lazım. İtalya bile ikili oynuyor çıkarı icabı.
    Cevapla
  • Nihat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sallanan parmağı kırarız ,daha kıpırdayamaz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR