Danıştay'ın açıklaması sonrası Yunanistan'dan Küstah Ayasofya çıkışı

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, "Ayasofya bir dünya miras anıtı. ABD Dışişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere birçok ülke Türkiye'yi, dünyadaki Hristiyanlarla Türkiye arasındaki devasa duygusal uçurum yaratmama konusunda adımlar atması konusunda uyarıyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2020 14:23 GÜNCELLEME 02.07.2020 16:30 DÜNYA
Danıştay'ın açıklaması sonrası Yunanistan'dan Küstah Ayasofya çıkışı
Danıştay'ın açıklaması sonrası Yunanistan'dan Küstah Ayasofya çıkışı

Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 1934 yılında verilen Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle Danıştay 10. Dairesine açılan davanın duruşması bugün bitti. Danıştay kararını 15 gün içinde açıklayacak.

 

Konu ile alakalı Atina yönetiminden bir açıklama geldi. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, "Ayasofya bir dünya miras anıtı. ABD Dışişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere birçok ülke Türkiye'yi, dünyadaki Hristiyanlarla Türkiye arasındaki devasa duygusal uçurum yaratmama konusunda adımlar atması konusunda uyarıyor" dedi.

YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • İnsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan hocanın diliyle hade ordan derim.
    Cevapla
  • Mülayim Sert 3 yıl önce Şikayet Et
    Veni, vidi, vici. Arkadaslar bu kelimeler roma imparatoru Hay Yuli Sezeryona ait. Yani "geldim, gördüm, zefer çaldim." Bu imparator her zaman yeni erazileri savasaraq almis ve her savasda uqur qazandiqda bu kelimeleri qururla seslendirerdi. Iyide, adam savasmis, kan dökmüs, kazanmis. Bizim kahraman dedemiz Osmanli imparatoru Fatih Sultan Mehmetde gelmis, görmüs ve savasib kan dökerek, sehid vererek zafer çalmis ve Allahin iznile Konstantinopolu Aya Sofyada dahil kazanmis. Anlamadim. Zafer kazanmaq yalniz roma imparatoruna aitdirmi? Baska hiçkim zefer kazanabilmezdimi? Osmanlinin varisi bu gün Türkiyedir ve onun hakkini elinden hiçkim ala bilmez.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Baskılara boyun eğmek çok büyük oy kaybı getirir.
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    sinekmi uçuyor vızıldıyor
    Cevapla
  • ayasofya cami 3 yıl önce Şikayet Et
    Cihansumul patissh ve doneminin buyuk alimi ve İstanbulun fethiyle Peygamberimiz Hz Muhammet Mustafa (SAV) mujdesine nail olmus Fatih Sultan Mehmet (Muhammet) han İstanbulun fethinden sonra sadece neden ben Ayasofyayi Cami yaptim bu yapiyi Cami disinda baska amacli kullananlar diye badlayan bedduasini fetihten sonra sadece Ayasofya Camii icin yapmasi gosteriyorki buyuk alim Fatih Sultan Muhammet han inonu ve chp lilerin 1934 te muzeye cevirecegini gormus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR