Belçika'da restoranlar müşterilerinden korona masrafı almaya başladı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, koronavirüs salgını nedeniyle aylarca kapanmak zorunda kalan bir restoran, uğradığı zararı telafi edebilmek için her müşteri başına 5 euro "korona bedeli" almaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2020 15:02 GÜNCELLEME 02.07.2020 15:02 DÜNYA
Belçika'da restoranlar müşterilerinden korona masrafı almaya başladı
Belçika'da restoranlar müşterilerinden korona masrafı almaya başladı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını normalleşme sürecinde. İşletmeler, ve iş yerleri normal düzene, yeni normallere ayak uydurmaya çalışırken, bu süreci farklı şekilde çıkar kapısı haline getirenler de var.

 

KORONA BEDELİ

BBC Türkçe'de yer alan bir habere göre Brüksel'deki bir restoran, müşterilerden, yemek ücreti dışında fazladan alınan 5'er euroyu kasa fişlerinde, "Kovid - 19 bedeli" olarak yansıtıyor.

 

Bazı müşterilerin bu duruma tepki göstererek, sosyal medya üzerinden kasa fişi görüntüsü paylaşması üzerine, restoranın işletmecileri Facebook aracılığıyla bir açıklama yaptı.

"KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARTMADIK"

Açıklamada, hükümetin uyguladığı korona önlemlerinin ne kadar süreceğini bilmedikleri için, müşteri başına fazladan 5 euro ek ücret almaya karar verildiği belirtildi.

İşletmeciler, bu konuda bilgilendirdikleri müşterilerini kendilerini anlayışla karşıladıklarını kaydederek, "3 ay boyunca hiç iş yapmadıktan sonra, şimdi kapasitemizin sadece yüzde 50'sini kullanabiliyoruz. Ciromuzun üçte ikisini kaybettik ama kimseyi de işten çıkarmadık. Çünkü iyi günde de kötü günde de biz bir ekibiz" dedi.

KAYNAK : BBC Türkçe
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de fiayatlara zam yaparak bu bedel alınıyor. belçika da ise açık açık yazarak alınıyor.
    Cevapla
  • Ela 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz işsiz kalınca işsiz kaldığımız süreyi hastadan mi alicaz parasını. Banane senin yatırımın batarsan bile kendin batacaksin, ömür boyu sana kâr ettirmeye mecbur mu millet. Akıllıya bak ya. Ben o bedeli odemezdim oraya da gitmezdim.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    restoranlar zararını bu şekilde çıkartıyor peki halkın zararını kim karşılayacak çok saçma bir uygulama
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    bizdede aynı ,niye yazmıyorsunuz,mesala İstanbul Kadınlar Pazarında her zaman 20tl ye yediğimiz -büryan kebab-25-30tl olmuş.
    Cevapla
  • alı 3 yıl önce Şikayet Et
    bu demek oluyorkı yakında bızım ulkeyede gelecek :))))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR