Çarpıcı anket sonucu: Evanjeliklerin Donald Trump'a desteği azaldı

Trump’ın ABD Başkanı olmasına sağlayan dinsel ve ideolojik aşırı sağcı Hristiyan-Evanjelik tabanın yaklaşan yeni ABD seçimleri için kararı netleşmeye başladı. Yapılan son anketlere göre Evanjeliklerin Trump'a olan desteği nisan ayına göre 6 puan geriledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2020 23:15 GÜNCELLEME 02.07.2020 23:37 DÜNYA
Çarpıcı anket sonucu: Evanjeliklerin Donald Trump'a desteği azaldı
Çarpıcı anket sonucu: Evanjeliklerin Donald Trump'a desteği azaldı

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir ankete göre, her 10 Evanjelik'ten 7'si hala Trump'ı desteklese de yüzde 17'si ise Demokrat başkan adayı Joe Biden'e oy vermeyi düşündüğünü belirtti.

 

Trump, son yapılan anketlerde de Demokrat rakibi Biden'ın gerisinde kalıyor.

 

3 Kasım 2020'de yapılacak seçimi kazanacak isim 20 Ocak 2021'de Beyaz Saray'da başkanlık koltuğuna oturacak.

2016 SEÇİMİNDE EVANJELİKLERİN YÜZDE 81’i TRUMP’A OY VERDİ

Pew araştırma merkezinin raporuna göre 2016 seçiminde, kendisini ‘beyaz Evanjelik Hristiyan’ diye tanımlayan seçmenlerin yüzde 81’i Trump’a oy verdi. 

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 3
  • super 3 yıl önce Şikayet Et
    usa kim gelir ise gelsin sadece bir kukla pion orda emri derin devlet yani israil alir uygular bunlar sadece gøz boyama zaten bunun karisina bile søzu gecmez iyi tarafi ise avrupa ve araplara bol kufur yapiyor onlar ise gidip buna yalvariyor yani avrupa ve araplarin anladigi dili iyi konuyor
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin başında diğer adam yerine Trump'ın olması Türkiye ve Dünya adına daha iyi diye biliyorum. O yüzden ve malesef sayın Trump umarım inmez. Hayırlısı olsun bakalım... Belkide bir iç savaş çok yakında. Allah ( CC ) ülkemize ve Dünya'ya akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etsin. Maske ile çıkmak çok mu zor ?
    Cevapla
  • Belgeleri var 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump ın 10 yaş civarı oglanlara tecavüz ettiğine dair sızmış mahkeme belgeleri var internette anonymous sitesinde elbette hristiyanlar sever ve korur. homoluk da bozulmuş sapık dinlerinin bir parçası çalmak ta yalan da tecavüz de cinayette.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR