Açık açık yazdılar: Türkiye'den öğreneceklerimiz var, başlamalıyız!

Savaşta değerini kanıtlamak isteyen Türkiye'nin, barış zamanında da siyasi ve stratejik sonuçlar elde etmek girişimlerde bulunduğunu belirten Yunan basını, "Türkiye'den öğreneceklerimi var" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2020 07:00 GÜNCELLEME 03.07.2020 07:02 DÜNYA
Açık açık yazdılar: Türkiye'den öğreneceklerimiz var, başlamalıyız!
Açık açık yazdılar: Türkiye'den öğreneceklerimiz var, başlamalıyız!

SL Press yunan sitesindeki George Margaritis imzalı makalede Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'deki siyasi ve stratejik hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

 

 

DOĞU AKDENİZ VE EGE'DEKİ MÜCADELEYE ABD-ÇİN ÖRNEĞİ

Türkiye-Yunanistan mücadelesinin ABD-Çin örneği üzerinden anlatıldığı makalede, "Amerika Birleşik Devletleri'nde Çin stratejisi ile nasıl başa çıkılacağı konusundaki tartışmalar, işlevsel bir cevap olmadan sonuçlandı. Yunan siyasi ve askeri seçkinlerinden komşuların hareketleriyle başa çıkmak için stratejiler formüle etmelerini istemek abartı olurdu. Fırkateynler, F-35'ler, denizaltılar ve füzeler alacağımızı duyduk." denildi.

 

 

"BU DURUM CAN SIKICI"

Yunanistan'ın Türkiye karşısında strateji üretmediğinden bahsedilen yazıda , "Bu paranoyak ve bağlantısız "alacağız" ifadesi... sanki beş yaşındaki çocuğa hediye alıyoruz. Ulusal savunma sorunları ve stratejileri hakkında konuşmak yok. Amaç seçmenleri mutlu etmek. Aynı zamanda silah satan çeşitli "müttefikleri" tutmak zorunda olduğundan bu durum can sıkıcı" denildi.

"TÜRKİYE'DEN ÖĞRENECEKLERİMİZ VAR"

"Savaşta değerini kanıtlamak isteyen Türkiye, barış zamanında siyasi ve stratejik sonuçlar elde etmek için girişimlerde bulunuyor. Belki de diyorum ki, sürekli komşularımızı kızdırmak yerine onlardan askeri, politika, strateji... yeni temel konular öğrenmeye başlamalıyız" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK : Star.com.tr
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    sefaletle yaşamanın nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz ancak ama asla yapamazsınız bu bize özgü kahramanlık eyyy.
    Cevapla
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir samancılar anlamadı..
    Cevapla
  • Yumaley 3 yıl önce Şikayet Et
    Dün ferman veren bu gün can veriyor
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Türkiyemizi her türlü kötülük felaketlerden korusun âmin
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin adaş, sağolasın.
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan hiç bir şey yapamaz, hele ki bu devam eden krizi ile. Bazıları bizdeki de kriz diyebilir, onlar hiç kriz görmemiş. Arap Yarımadası, İran veya Endonezya dışında bir Müslüman yoğunluklu ülkeye veya Afrika ülkesine gidin işte o zaman kriz nedir görürsünüz... Yunan sen bunun için çok geç kaldın... Halbuki eşit ve adil şekilde buraları paylaşsaydın bunlar olamazdı. Ama yenilgin yakın. Allah ( CC ) ülkemize ve Dünya'ya hayırlı gelecekler nasip etsin. Maske ile çıkmak çok mu zor ? Hayırlısı olsun bakalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR