Erdoğan ile görüşme sonrası Katar Emiri'nden Türkiye açıklaması

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Araplar ve Türkiye arasındaki ortak kültürel mirasın, bölgenin istikrarı ve kalkınması için yapıcı bir iş birliği tesis ettiğini belirtti. Katar resmi haber ajansı QNA ise Erdoğan-Sani görüşmesinde, liderlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda daha ileri seviyelere taşınması kararlılığını vurguladığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2020 08:48 GÜNCELLEME 03.07.2020 08:48 DÜNYA
Erdoğan ile görüşme sonrası Katar Emiri'nden Türkiye açıklaması
Erdoğan ile görüşme sonrası Katar Emiri'nden Türkiye açıklaması

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldikten sonra Twitter hesabından açıklama yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti dolayısıyla Katar ve Türk halkları arasındaki ilişkilerin derinliğine dikkat çeken Al Sani, "Araplar ve Türkiye arasındaki ortak kültürel miras ve coğrafi yakınlık bölgenin istikrarı ve kalkınması için yapıcı bir iş birliği tesis ediyor; insanlığın ilerlemesine de eksiksiz bir katkı sunuyor" ifadelerini kullandı.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin haberinde de iki liderin, Filistin, Libya, Suriye ve Yemen'deki önemli gelişmeleri ele aldığı ve iki ülke için ortak öneme sahip uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunduğu aktarıldı.

 

Liderlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda daha ileri seviyelere taşınması kararlılığını vurguladığı dile getirilen haberde, özellikle ekonomi, ticaret, yatırım, enerji ve savunma alanlarında ortak çıkarların geliştirilmesi konularının ele aldığı belirtildi.

Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da Katar ziyaretine katılmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Görünen Köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Katar ve yönetimi Arapların Yüzakı,karagün dostu.BAE yönetimi de maalesef hem arapların hem insanlığın yüz karası...İnşaallah yakın zamanda düşmanlıklarının bedeli ödetilir.
    Cevapla
  • Hikmet07 3 yıl önce Şikayet Et
    Para getirin para antalyadaki otelleri busene komple araplara kiralasınlar gelsinler tatil yapsınlar para harcasınlar boş kalacağına arabın kahrını kokusunu çeksinler piyasa canlanır bir nefes alır antalya
    Cevapla
  • niksarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenistandaki akrabalarını getir..
    Cevapla
  • Arap 3 yıl önce Şikayet Et
    Rus Yunan mı gelsin istiyorsun, senin yakınların tabii, Daha önce inglize israilliye sattınız zamanında,mutluydunuz o zaman dimi.. Chp zihniyetli sizi sizi ..
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Antalyada 10 yildan bu yana Araplardan geçilmiyor ,hatta usandik bile bunlardan sen daha halen arap gelsin diyorsun , Ülen suriyede Arap kalmadi be hepsi bizde yan gelip yatiyor, daha ne arabi istiyon
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    REİİİİS, ALLAH CC HERDAİM yaar ve yardımcınız olsun inşaAllah amiiiin aminn amiiiin
    Cevapla
  • Ayınteb Baklavası 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR