PKK'nın ev sahibi Almanya'dan çarpıcı itiraf: Terörün limanı olduk

Almanya, geçmişte PKK'lılara ev sahipliği yaptığı gibi 15 Temmuz sonrasında da pek çok FETÖ'cüye sığınak oldu. Alman istihbaratının ülkede faaliyet gösteren uluslararası terör şebekeleri üzerinde yaptığı araştırma itiraf gibi bir sonucu ortaya çıktı. BfV'nin raporunda terör örgütleri için “Yasalarımıza aykırı şekilde örgüte adam kazandırıp, ülkelerle aramızı bozuyorlar.” ifadelerine yer verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2020 11:48 GÜNCELLEME 03.07.2020 16:52 DÜNYA
PKK'nın ev sahibi Almanya'dan çarpıcı itiraf: Terörün limanı olduk
PKK'nın ev sahibi Almanya'dan çarpıcı itiraf: Terörün limanı olduk

Avrupa'da terörü en çok destekleyen ve kanat geren ülkelerden biri olan Almanya'da çarpıcı bir istihbarat raporu yayınlandı. İçİstihbarat Örgütü Federal Anayasa Koruma Teşkilatı’nın (BfV) raporunda uluslararası terör örgütlerinin Almanya'nın düzenini bozduğu, bunun yanı sıra diğer devletler ile arasının da bozulmasına yol açtığını ortaya koydu.

 

PKK İLE İLGİLİ ÇARPICI TESPİT

“Çevremdeki aşırıcılar ve yabancı ülke ajanlarını nasıl tanıyabilirim?” başlıklı raporda PKK/PYD’yle ilgili bölümler dikkat çekti:

“BfV Almanya’da yasaklanan PKK ve Suriye kolu PYD’yi takip etmekte. Almanya’yı sığınılacak liman olarak görüp, kendi ülkelerindeki faaliyetlere maddi destek sağlıyorlar. Türkiye’deki terör eylemlerine katılmak ya da destek sağlamaları için Kürt kökenli insanları yanlarına çekip Alman yasalarını deliyor, diğer ülkelerle ilişkilerimize de zarar veriyorlar.”

 

MÜLTECİLERE YARDIM BAHANESİYLE TUZAK

Raporda PKK’nın ülkeye gelen göçmenleri bağış ve gıda yardımlarıyla yanlarına çektiği de vurgulandı. Örgütün sosyal bağların kurulması için ‘Zilan Kadınlar’ ya da ‘Mazlum Doğan Gençlik, Kültür ve Spor’ adlı festivaller düzenlendiği belirtilen raporda şu tespit yer aldı: “Gerçek ideolojilerini belli etmezler. Bunları iyi niyetli insanlardan ayırmak zordur.”

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SIĞINACAK LİMANI: ALMANYA

Almanya tarihte Avrupa devletleri arasında teröristlere en çok kucak açan, sahip çıkan devletlerden biri konumunda yer alıyor. PKK'nın Suriye uzantısı YPG saflarında pek çok yabancı terörist bulunurken, bunların arasında azımsanmayacak sayıda Alman yer alıyordu. Yalnızca geçtiğimiz sene 270 teröristin YPG'ye katıldığı tespit edilmişti.

Bunun yanı sıra Almanya'nın 15 Temmuz sonrasında Türkiye'den kaçan FETÖ'cülerin de sığınacak limanı oldu. Özellikle firari savcı Zekeriya Öz ile FETÖ’nün kilit ismi Adil Öksüz’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda teröriste sahip çıktığı biliniyor.

KAYNAK : Akşam Gazetesi
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • t61 3 yıl önce Şikayet Et
    tez zamanda bedel8ni ödersiniz inş
    Cevapla
  • ümit*korku 3 yıl önce Şikayet Et
    günaydın Germany
    Cevapla
  • KELEŞ 34 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bu ülkede miliyonlarca insanin kani akti bunun birinci sorumlusu avrupadır ve sizsiniz bu ah yerde kalmaz o beslediğin beslemelerin birgün size döneceğine ve ısıracağı günü bekliyoruz
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman devleti bunu bile isteye yapıyor. PKK ve FETÖ’ye yardımı yapan sadece ABD değil. Almanya’da, İngiltere’de, Fransa’da, Rusya’da yardım ediyor hatta İsveç, Norveç, Kanada gibi ülkeler bile. Almanya’da yaşayan PKK’lı teröristlerden çocuklarına Milan ismini verenler var. Milan askerlerimizi şehit eden Alman-Fransız ortak yapımı bir hafif piyade-tanksavar füzesidir. İşte bunun gibi bir sürü Alman yapımı silahlarda var PKK’nın elinde. Alman istihbaratı BND’nin başında ki adam 15 Temmuz’la ilgili mide bulandırıcı sözler söyledi buraya yazmayayım şimdi.
    Cevapla
  • Nurettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı ne demişti o yılan bir gün sizi ısıtacak. Bekçi Bekir'in dediği gibi oranızdan KIT layacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR