Kim Jong-un, koronavirüse karşı 'zafer' ilan etti

Bugüne kadar tek bir yeni tip koronavirüs vakasının görülmediğini savunan Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un, ülkesinin salgınla mücadelede "parlak bir başarı" elde ettiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2020 11:57 GÜNCELLEME 03.07.2020 11:57 DÜNYA
Kim Jong-un, koronavirüse karşı 'zafer' ilan etti
Kim Jong-un, koronavirüse karşı 'zafer' ilan etti

Virüs ilk yayılmaya başladığı zaman hemen sınırlarını kapatarak binlerce kişiyi karantina altına alan Kuzey Kore’nin salgına karşı verdiği başarılı mücadele Kim Jong-un tarafından bir kez daha ilan edildi.

 

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre politbüro toplantısında konuşan Kim, ‘kötücül virüsün ülkeye girmesini önlediklerini ve istikrarı koruduklarını’ belirtti.

Altı aylık salgınla mücadele raporlarını incelediğini aktaran Kim Jong-un, "Parti Merkez Komitesi'nin ileriyi gören liderliği sayesinde virüse karşı başarı elde edildiğini" söyledi.

 

"ACELECİ DAVRANMAK TELAFİ EDİLEMEZ KRİZE YOL AÇAR"

Ancak komşu ülkelerde virüsün hala varlığını koruduğunu hatırlatan Kim, maksimum alarm seviyesinde kalmanın önemine ve önlemlerin kaldırılması için acele edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

KCNA, "(Kim) Salgın önlemlerinin aceleci bir şekilde kaldırılmasının hayal ve telafi edilemez bir krize yol açabileceği uyarısını defalarca tekrarladı" ifadelerini kullandı.

Kuzey Koreli yetkililer sıklıkla ülkede tek bir virüs vakasının saptanmadığına dair açıklamalarda bulunsa da bazı uzmanlar, bunun olası olmadığını öne sürüyor.

Çin dahil tüm ülkelerle sınırlarını kapalı tutan Kuzey Kore aynı zamanda oldukça katı karantina kuralları uyguluyor. Yurt dışından ülkeye giriş yapanların en az 30 gün karantinada kalması gerekiyor. Ülkede insanların kalabalık gruplar halinde bir araya gelmesi yasak ve kamusal alanlarda maske takmak zorunlu.

YORUMLAR 4
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Koronayı yasaklayınca bitmiştir tabii ki
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ölmemiş mi
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    4545,hiç komik değilsin
    Cevapla
  • 4545 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölmüş. Ahiretten görüntülü konuşuyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR