Tarihi gelişmeyi duyurdular! Rusya'dan gündemi değiştiren Libya kararı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Libya'daki büyükelçiliğini yeniden açmaya karar verdiğini açıkladı. Büyükelçiliğe Camşed Boltayev'in atandığını belirten Lavrov, ülkede ateşkes yapılması çağrısında bulundu. Lavrov'un verdiği bilgiye göre; büyükelçi şimdilik Tunus'ta görev yapacak. Akile Salih ise, Rusya'yı "çatışmayı durdurmak için kabul edilebilir bir araç" olarak tanımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2020 15:43 GÜNCELLEME 04.07.2020 09:37 DÜNYA
Tarihi gelişmeyi duyurdular! Rusya'dan gündemi değiştiren Libya kararı
Tarihi gelişmeyi duyurdular! Rusya'dan gündemi değiştiren Libya kararı

Libya'dan gelen haber dünya gündemine bomba gibi düştü.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün Moskova'da darbeci Hafter'i destekleyen Tobruk Meclisi'nin Başkanı Akile Salih ile görüştü.

ELÇİLİK AÇMA KARARI

İkili görüşmeden sonra basın toplantısı düzenledi. Lavrov, ülkesinin Libya'daki büyükelçiliğini yeniden açmaya karar verdiğini açıklarken, ülkede ateşkes yapılması çağrısında da bulundu. Rus Bakan, Sisi ve Hafrer'in daha önce açıkladığı Kahire Bildirisine de destek vererek, "Kahire Bildirisi, Libya siyasi diyaloğu için bir platform sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

ATANAN İSİM BELLİ OLDU

Lavrov, büyükelçiliğe Camşed Boltayev'in atandığını belirtti. Lavrov, Boltayev'in şimdilik Tunus'ta olacağını ancak Rusya'yı Libya'nın her yerinde temsil edeceğini ifade etti.

"LİBYA KRİZİNE ASKERİ BİR ÇÖZÜM YOK"

Rusya'yı "çatışmayı durdurmak için kabul edilebilir bir araç" olarak tanımlayan Akile Salih ise, "Libya krizine askeri bir çözüm yok" dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    petrol bölgeleri kendi kontrollerinde kalmasini istiyorlar.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Halteri besleyen ve ortama zehirli koku salıyor
    Cevapla
  • selim özdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    libyada uzayan sürec bizim icin iyi olmaz petrol bölgeleri umh de olmadıkca yaşama şansı olmaz her yaptığımız operasyonun maliyeti bize petrölüde abd. rusya ve pkk ya biz akdeniz ve egede cıkarlarımız için umh nin yaşaması icin petrole ihtiyacı var yavuz yağcı paşa yunanlılar adalara bina askeri üs yapıyorlar dediği zaman orada keci yaşamaz diyip 12 ada haricinde bizim olan adalara yerleşmelerine göz yumanlar yakında egede denize giremicez hatırlayın egede bizim vatandaşımızı kıyıya yakın yerde silahla taradılar uyarıyla geciştirdik bakın eşek adası kimin yunan oraya hangi yıl yerleşti
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir satranç ve sen büyük oyunu görmüyorsun. Bir az daha yukarıdan bak konuya belki anlarsın. Biz doğu Akdenize niçin bir hat çizdik acaba. Münhasır ekonomik bölgeyi oluşturmamızın amacı neydi. Naapıcan kaya parçalarını ,büyük fotoğrafa bak. Sonuçta hepsinin nefes borusunu elimizde tutuyoruz.
    Cevapla
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya desteklediği darbeci hafter kaybedince,daha fazla kaybetmemek için telaş içinde çözümler bulmaya çalışıyor...halbuki onlar için tek çözüm libya yasal hükümetiyle konuşup rus askerlerini oradan çekmek olmalıdır,aksi takdirde arkasına abd ve türkiye'yi almış libya güçleri rus destekli bölgeyi tamamen temizleyecek,rusya büyük darbe yiyecektir...
    Cevapla
  • Yörük 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın ve Türkiyenin ortak çalıştığını düşünüyorum ABD orta doğuda yer bulamasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR