'Ortak düşmanımız Türkiye' deyip duyurdular! Yunan-Hafter'i kaşıntı tuttu...

Libya’da terörist Hafter’in sözde ‘dışişleri bakanlığı’, Yunanistan’la deniz sınırlarını yeniden çizmek üzere bir anlaşma yaptıklarını duyurdu. Libya’nın tek meşrû temsilcisi olan Trablus yönetimine karşı daha önce iki kez ‘cihat’ ilan eden, ardından kendini ‘ülkenin tek hakimi’ olarak duyuran darbeci Hafter tarafı, Atina ile anlaştıklarını iddia etti ancak ayrıntılara yer vermedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2020 08:30 GÜNCELLEME 04.07.2020 08:39 DÜNYA
'Ortak düşmanımız Türkiye' deyip duyurdular! Yunan-Hafter'i kaşıntı tuttu...
'Ortak düşmanımız Türkiye' deyip duyurdular! Yunan-Hafter'i kaşıntı tuttu...

Savaş lordu Hafter’le resmi muhataplığı bir üst noktaya taşıyan Atina’nın giderek tuhaflaşan pozisyonu ilgiyle izleniyor. Önceki gün Libya doğusundaki Tobruk’u ziyaret ederek Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih’le buluşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “Libya’nın Türk mallarını, Yunan mallarıyla değiştirmek istediğini” iddia etti.

 

 

Taraflar, ‘ikili ilişkilerin ilerletilmesi ve ikili ticaretin artırılması için Bingazi kentinde bir konsolosluk açılmasını’ da müzakere etti. Hafter’in sözde dışişleri bakanı Abdulhadi Huveyj ise “Ortak düşmanımız Türkiye’ye karşı Yunanistan’la her türlü ittifaka hazırız” dedi. 

TRABLUS'U İSTEMİYORLAR

 

 

Gelişmeleri yorumlayan Libyalı gazeteci Abdullah Çerkesî, Libya’nın Hafter’i destekleyen ülkelerce 3’e bölünme çabalarına ilişkin şunları söyledi:

“Fransa, BAE ve Mısır petrol gelirlerinin Trablus’a gitmesini asla istemiyor. Özellikle Fransa, Rusya’nın dahil olmasıyla kendini dışarıda kalmış hissediyor. Bu nedenle her türlü yolu deniyor. Hafter’in ateşkes müzakerelerinde petrol üretiminin yeniden başlayacağını duyurmasının nedeni, Türkiye’nin desteğini alan el-Vifak güçlerinin Sirte’yi ele geçirmesine engel olmak. Çünkü Sirte alınırsa petrol kaynaklarına ulaşamayacaklar.”

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • yasaroglu69 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz kimsiniz salatalıklar
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanı kaşıntı tuttu. Yalniz karşınıza çıkamadığı için yanına terörist desteği almak istiyor. Lâkin haftasın sonunun geldiğini bile göremeyecek kadar kör olduğunun bile farkında değil zavallı yunan
    Cevapla
  • Şeyh Şamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Sirte bir an önce alınmalıdır.
    Cevapla
  • 57.Alay 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi Yunan malları imiş o bir gorsek.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz ikiniz bizim düşmanımız bile olamazsınız.Ahh reis ahh egede şu yunan itine gözdağı versek adalar üzerinde alçak uçuşlar falan yapsak kim ne yapabilir.Anca abilerine şikayet ederler.Onlar senelerce bizim deniz millerimizi ihlal etti biz de yapalım bakalım nasıl havlayacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR