ABD'nin tuhaf S-400 teklifi sonrası çarpıcı açıklama

Stockholm merkezli Güvenlik ve Kalkınma Politikaları Enstitüsü'nde görevli Gareth Jenkins, "Türkiye'nin S-400'lerini ABD'ye satacağını düşünmüyorum. ABD onları kullanmayacak, söküp tüm yönleriyle inceleyecek" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2020 11:46 GÜNCELLEME 04.07.2020 11:50 DÜNYA
ABD'nin tuhaf S-400 teklifi sonrası çarpıcı açıklama
ABD'nin tuhaf S-400 teklifi sonrası çarpıcı açıklama

ABD'nin Cumhuriyetçi Senatörü John Thune, S-400'lerin Washington'un NATO güvenlik standartlarına uymadığını belirtti.

 

Thune, Haziran ayı sonunda, Washington ve Ankara arasında krize neden silah alımının engellenmesi için, Türkiye'nin aldığı S-400 savunma sistemlerinin ABD tarafından satın almasını mümkün kılacak yasalar önerdi.

Rus kaynaklar teklifi, "Rus teknolojisini ele geçirme ve inceleme" şeklinde değerlendirerek karşı çıktı. Türkiye de S-400'leri satmak için değil, kullanmak için aldığı mesajını verdi.

 

"ONLARI SÖKÜP İNCELEYECEK"

Stockholm merkezli Güvenlik ve Kalkınma Politikaları Enstitüsü’nde görevli Gareth Jenkins, ABD'nin teklifi ve satın alımın tarafları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin S-400'lerini ABD'ye satmayacağını söyleyen Jenkins, "ABD, sistemlerin kendisini kullanmayacak ancak, onları söküp nasıl çalıştığını her yönüyle analiz etmek isteyeceğinden eminim. S-400'ün S-500'lerden çok daha az sofistike olduğuna inanılıyor olsa da, Moskova'nın ABD'nin bir sistemine erişmesi konusunda hoşnut olacağını düşünmüyorum" dedi.

KAYNAK : Star.com
YORUMLAR 2
  • Tcli 3 yıl önce Şikayet Et
    "S-400'lerin Washington'un NATO güvenlik standartlarına uymadığını belirtti." niye ecnebilere islam standartlarına uymuyor dedirtemiyoruz.
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayarsak bidaha kim bize güven duyar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR