Bağdat'ta Patriot'lar peş peşe ateşlendi

ABD, Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu Yeşil Bölge’de kurduğu Patriot hava savunma sistemlerini test etti. Yaklaşık 1 saat süren testte siren sesleri ile uyarılar yapıldı. İran'dan Ocak ayında fırlatılan 3 katyuşa füzesi ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu yeşil bölgeye isabet etmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2020 22:02 GÜNCELLEME 04.07.2020 22:10 DÜNYA
Bağdat'ta Patriot'lar peş peşe ateşlendi
Bağdat'ta Patriot'lar peş peşe ateşlendi

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bulunan Yeşil Bölge’ye Ocak ayından bu yana sık sık gerçekleştirilen roketli saldırıların ardından ABD, bölgede konuşlandırdığı Patriot hava savunma sistemlerini test etti. Irak güvenlik güçlerinin bilgisi dahilinde yapılan denemede hava savunma sistemlerinin vurması için İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanıldı. Deneme sonucu vurulan İHA nedeni ile çevredeki ev ve araçlara çok sayıda şarapnel parçası isabet etti. 

 

ABD BÜYÜKELÇiLiĞi YEŞiL BÖLGEDE

 

İran daha önce Bağdat'ta ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu yeşil bölgeye 3 katyuşa füzesi atmıştı.

IRAK'TAN ABD'YE: ASKERLERİNİ ÇEK

Ocak ayınca Irak Başbakanlığı, ülkedeki ABD askerlerinin çekilmesi için Washington yönetiminden bir mekanizma oluşturulmasını talep etmiş, ABD ise kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    abd dahil hiç bir ordu Türk ordusuyla savaşamaz. NOKTA
    Cevapla
  • tolga 3 yıl önce Şikayet Et
    silahlarlarla baş etmek imkansız .ulkeyı alamaz ama çok zahıyat veririz milyonlarca şehıdımız olur
    Cevapla
  • iddialıyız. 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim nereye ne yerleştirirse yerleştirsin hepsi için tedbir alıyoruz. dünyanın en kaliteli ve en yüksek teknolojiye sahip silahlarını üretiyoruz ve bunları sürekli geliştiriyoruz. bizim mühendislerimiz türkiyenin değil, dünyanın en iyileri. silah sanayiinde kimse bizimle boy ölçüşemez, iddialıyız.
    Cevapla
  • Görünen Köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Aklı sıra ABD bize gözdağı veriyor İHA düşürerek..Bir daha ırak sınırlarından içeri girme pkk yı,ypg yi sincarı vurma yoksa iha. larını,siha larını böyle düşürürüm mesajı veriyor,ırak yönetimine de benzer açıklamalarla verdirtiyor.
    Cevapla
  • yurek ister 3 yıl önce Şikayet Et
    abd o mezaji veremez cunku o mesaji natonun 2. buyuk ve guclu ordusuna vermek birde dunyanin en stratejik yerinde olan Turkiyeye vermek abd isine gelmez Turkiyenin tamamen abd nin karsisina gecmesi hem abd hem ab hemde nato acisindan cok buyuk hezimet olur
    Cevapla
  • Abd bize vermedi 3 yıl önce Şikayet Et
    abd patriotlari nato uyesi Turkiye haric israil ve sisinin misiri basta bircok ulkeye gonderdi birde utanmadan ben senin hava savunmasiz birakmak istiyorum cunku hain niyetlerinin oldugunu acikca gosterircesine parasini vereyimde s400 leri bana satsin diyor s.siz abd sanki parasini alip f35 leri calmamis gibi ulke olarak Allaha sukur 25 km menzilli hisar A 60 km uzeri hisar O ve 80 km siperleri urettik simdide Allahin izni firmalarimiz muhendis ve bilim inssnlarimizin basari ve becerisiyle S400-500 den daha ileri insallah en az 600-800 km menzilli 900-1200 km radar kapsamli hisar ve siper u ve y leri en kisa zamanda uretiriz Allahin CC izniyle insallah
    Cevapla
  • TC Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlarda petrolü işletecek ne adamı var nede teknolojisi var saddamı devirmek için abd ve avrupa ingilizle birlikte çalıştınız adamlar size acıdığından deyil petrolü işletmek için sizlere yardım ettiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR