Le Monde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yazdı: Emperyalizme karşı savaşıyor

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yürüttüğü faaliyetleri, Fransızlar dahi imrenerek seyrediyor. Sahadaki Türk varlığından rahatsız olmasına arşılık atılan adımların sağlamlığının farkında olan Fransız Le Monde gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kaleme aldı. Fransız gazetesi, “Erdoğan, Mustafa Kemal'in 1918'de verdiği mücadeleyi devam ettiriyor” diye yazdı

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2020 10:17 GÜNCELLEME 06.07.2020 10:17 DÜNYA
Le Monde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yazdı: Emperyalizme karşı savaşıyor
Le Monde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yazdı: Emperyalizme karşı savaşıyor

Türkiye Doğu Akdeniz'de Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde haklarını savunmak ve ulusal çıkarlarını tüm çıkarların üzerinde tutmak işçin faaliyet gösteriyor. Özellikle bu noktada Libya'da atılan sistematik adımlar Türkiye'nin sahadaki varlığını garanti altına alıyor.  

 

Türkiye’nin Akdeniz’deki adımlarından rahatsız olan Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve destekçileri, Doğu Akdeniz ve Libya’da gerilimi artırmanın peşinde koşarken, sahadaki faaliyetlerden rahatsızlık duymasına rağmen Türkiye'nin adımlarını imrenerek izleyen Fransız medyası, Ankara’nın bölgedeki rolüne ilişkin övgüler dizdi.

 

"EMPERYALİZME KARŞI"

Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Libya’da oynanan oyunları alt üst eden rolünü analiz eden Fransa merkezli Le Monde, çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Gazete, geçmişte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği mücadeleyi şimdi Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sürdürdüğünü söyledi.

Le Monde gazetesi, Başkan Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin bölgedeki oyun değiştirici rolüne işaret etti. Gazetenin yazısında Gazi Mustafa Kemal ile Başkan Erdoğan karşılaştırıldı. Gazete, “Erdoğan, Libya politikasını ve gaz iddialarını savunmak için Mustafa Kemal’in 1918’den sonra Türkiye’yi bölmeye çalışan Batılı güçlere karşı mücadelesini sürdürüyor” ifadelerine yer verdi. 

KAYNAK : Star
YORUMLAR 1
  • TAHİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Le Monde'deki bu haber bizi övmekten çok; Fransa'nın içindeki ulusalcıların, Küreselcilerin adamı olan Macron'a verdiği bir cevap. Ama gene de önemli çünkü Dünyanın her ülkesinde asıl kavga budur. Keşke içimizdeki ezik Batıperestler de bu durumu anlasa . Fakat bu haberi görmezden gelirler şimdi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR