ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: TikTok'u yasaklayabiliriz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TikTok başta olmak üzere Çin'de geliştirilen ve halihazırda ABD başta olmak üzere tüm dünyada klullanımda olan sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı düşündüklerini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2020 09:12 GÜNCELLEME 07.07.2020 09:12 DÜNYA
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: TikTok'u yasaklayabiliriz
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: TikTok'u yasaklayabiliriz

ABD ile Çin arasındaki gerilim, teknoloji alanında da yaşanıyor. Ticarette yasakların, yaptırımların uygulandığı iki ülke ilişkilerindeki gerilim bu seferde sosyal medya uygulamalarına taşındı.

 

Fox News'a konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TikTok gibi Çin yapımı sosyal medya uygulamalarının yasaklanmasının gündemde olduğunu söyledi

"ÇOK CİDDİYE ALIYORUZ"

Dışişleri Bakanı Pompeo, TikTok başta olmak üzere pek çok sosyal medya uygulamasının yasaklanması konusu üzeirne çalıştıklarını belirtirken"Bunu çok ciddiye alıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Özellikle kişisel verilerin güvenliği için bu yönde çalışma başlatacaklarını belirten ABD Dışişleri Bakanı "İnsanlar bu uygulamaları ancak özel bilgilerinin Çin Komünist Partisi'sinin elinde olmasını istiyorlarsa yüklemeliler" dedi. 

"TEHLİKELİ ŞİRKET"

ABD ve Çin arasında ulusal güvenlik, ticaret ve teknoloji alanlarında süren gerilim TikTok konusunda da sık sık ortaya çıkmıştı. Pekin'de bir şirket olan ByteDance'in sahibi olduğu TikTok, ABD'li siyasetçiler tarafından 'tehlikeli' olarak nitelenmişti.

TikTok, kişisel verilerin Çin hükümetine gittiğine dair iddiaları yalanlayarak ABD'den gelen verilerin ABD'de, yedeğinin de Singapur'da depolandığını açıklamıştı. Uygulama sözcüsü, 'tehlikeli' iddialarını yalanlamıştı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR