ABD'de Müslüman kadının aldığı kahvenin kabına terör örgütünün adı yazıldı

ABD’nin Minnesota eyaletinde Müslüman bir kadının aldığı kahvenin kabının üstüne ismi yerine, DEAŞ’ın İngilizce kısaltılması "ISIS" yazılması tepki topladı. Mağazadan yapılan açıklamada ise olayın araştırıldığı ve çalışanın, Müslüman kadının ismini yanlış anladığı için o şekilde yazdığı savunularak, özür dilendi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2020 21:11 GÜNCELLEME 07.07.2020 21:18 DÜNYA
ABD'de Müslüman kadının aldığı kahvenin kabına terör örgütünün adı yazıldı
ABD'de Müslüman kadının aldığı kahvenin kabına terör örgütünün adı yazıldı

Yerel medyadaki haberlere göre, St. Paul şehrinde Target mağazası içinde bulunan kahve zinciri dükkanından kahve almak isteyen Aishah adlı başörtülü kadın, kahvesini aldıktan sonra kahve kabının üstünde DEAŞ’ın İngilizce kısaltması olan "ISIS" yazıldığını gördü.

 

Güvenlik nedeniyle tam ismini vermek istemeyen 19 yaşındaki Müslüman kadın, kahve kabının üstüne terör örgütünün isminin yazılması nedeniyle aşağılandığını hissettiğini belirterek, "İçeceğimi aldığımda üzerindeki yazıdan dolayı şoke oldum." dedi.

 

Minnesota Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Jaylani Hussein, Target hakkında ayrımcılıktan dava açmayı planladıklarını belirterek, "Müslüman toplumundan birini terörist organizasyonla özdeşleştirmek ayrımcılık ve İslamofobia'dır." ifadesini kullandı.

MAĞAZA ÖZÜR DİLEDİ

Target’ten yapılan açıklamada ise olayın araştırıldığı ve çalışanın, Müslüman kadının ismini yanlış anladığı için o şekilde yazdığı savunularak, özür dilendi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Hüseyin ULUÇAY 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bildiğini savunmak yerine,yaptığını inkar eden bir korkak. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır...
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan tazminat gerektirir
    Cevapla
  • KELEŞ 34 3 yıl önce Şikayet Et
    içlerine müslüman düşmanlığı öyle işlemişki kıvırtmayıda iyi biliyorlar zalimler
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    yuh
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin’in Doğu Türkistan politikasına 46 ülke destek verdi. İçinde sözde müslüman ülkelerde var. Bunları neden kimse görmüyor ? Türk diye umursamıyor mu kimse ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR