Serrac, hükümetini topladı! Çok çarpıcı Türkiye toplantısı

Libya'nın başkenti Trablus'un Hafter milislerinden temizlenmesi ile birlikte Türk şirketlerin ülkeye dönüşü bekleniyordu. Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac liderliğinde hükümet ve devlet kurumları, dün gerçekleştirdikleri toplantıda Türk şirketlerin ülkeye dönüşünü ele aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 09:35 GÜNCELLEME 08.07.2020 09:38 DÜNYA
Serrac, hükümetini topladı! Çok çarpıcı Türkiye toplantısı
Serrac, hükümetini topladı! Çok çarpıcı Türkiye toplantısı

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Serrac, Planlama Bakanı Tahir el-Cuheymi, Merkez Bankası yetkilileri ve ilgili kurumlarla, "Olağanüstü koşullar nedeniyle kesintiye uğramış projelerin tamamlanması kapsamında elektrik ve enerji altyapısı başta olmak üzere Libyalılara etkili ve hızlı hizmet sağlayacak yeni projelerin Türk şirketleriyle yürütülmesi" konusunu masaya yatırdı.

 

Serrac, toplantıda "özellikle yarım kalmış projelere yeniden başlanarak tamamlanmasının özel sektörün de katılımıyla iki ülke arasında üzerine çalışılmış, dengeli bir ilişki için başlangıç noktası" olacağını vurguladı.

ELEKTRİK ALTYAPISI BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

 

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin Nisan 2019'da başkent Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırılar nedeniyle ülkedeki elektrik altyapısı büyük zarar gördü.

Afrika'nın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesi Libya'nın en kalabalık şehri Trablus'ta günde sekiz saate varan elektrik kesintileri yaşanıyor. Libya hükümetinin, elektrik sorununu çözmek üzere Türk şirketlerle görüştüğü belirtiliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülkeler libyaya el koymak için AJANLAR TERÖRİSTLER PARALI ASKERLER GÖNDERİYOR BENCE SİZ TÜRKİYEYE GÜVENİN Allah ın izniyle
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya da halka Türkiye nin onların dostu olduğunu hatırlatmalıyız biz Libya topraklarını değil Libya halkının huzurunu istiyoruz bir daha Libya halkının böyle acıları yaşamaması için gerekli düzenlemeleri Sarrac ila birlikte hazırlanmalı ki Libya halkı en sonunda kendi özgürlüğünün değerine varsın kimsenin hiç bir yabancı ülkenin tehdidiyle değil kendi kararlarıyla yaşamanın değerini öğrensinler bununiçin orada oduğumuzu göstermeliyiz hatta bunları tv lerde yapılacak halka anlatılacak roportajlarla da anlatılmalı UMH yetkilileri tarafından Türkiye de bu görüşleri desteklediğini göstermeli
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR