Libya'da UMH güçleri Sirte'ye yığınak yapıyor

Sirte'yi kuşattığı bilinen Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı askeri birlikler operasyona hazırlanıyor. Türkiye'nin de desteklediği birlikler Sirte'de askeri yığınak oluşturdu. Bölgede sevkiyatlar gerçekleştiriliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 15:39 GÜNCELLEME 08.07.2020 16:10 DÜNYA
Libya'da UMH güçleri Sirte'ye yığınak yapıyor
Libya'da UMH güçleri Sirte'ye yığınak yapıyor

Birleşmiş Milletler nezdinde tanınan Libya’nın meşru hükümeti, Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı güçler kritik öneme sahip Sirte kenti çevresine askeri sevkiyatlarını sürdürüyor.

 

 

SEVKİYAT GEREKLEŞTİRİLİYOR

Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin Sirte operasyonu için hazırlıkları hızla sürüyor. Bu kapsamda bugün Libya’nın başkenti Trablus’a 17 km uzaklıktaki Tacura kentinde bulunan Al-Daman Tugayı birlikleri Sirte çevresindeki UMH güçlerine 110 araçlık askeri konvoy ile katıldı.

Bir süre önce Ulusal Mutabakat Hükümeti Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Mohamed Ganunu yaptığı açıklamada, Sirte ve El-Cufra bölgelerinin Rus paralı askerlerinden ve yerel suç çetelerinden kurtarılmasının ve Libya’da kaçabilecekleri her yerde onları izlenmesinin her zamankinden daha zorunlu hale geldiğini ifade etmişti.

 

 

MİLİSLER DE HAZIRLANIYOR

TRT Arabi’de görev yapan gazeteci Yaser Emre'ye konuaşan Sirte-Jufra Operasyon Odası Sözcüsü, “Darbeci Hafter Sirte ve Jufra’da paralı asker toplamaya başladı. Aynı zamanda Ruslardan silah ve teçhizat desteğiyle hazırlanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Sözcü ayrıca Sirte ve Jufra’nın darbeci Hafter ve destekçilerinden kurtarılmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

KİMLİĞİ BELİRSİZ UÇAKLAR

6 Haziran 2020 tarihinde UMH güçlerince Sirte kentinin ele geçirilmesi için büyük bir operasyon başlatılmış ve operasyon kapsamında şehir merkezine oldukça yakınlaşılmıştı. UMH güçlerinin kentte ilerlemesi üzerine kimliği belirsiz insansız hava araçları ve uçaklar UMH hedeflerini bombalayarak UMH’nin geri çekilmesine sebep olmuştu.

Yine zaman zaman bölgede kimliği belirsiz uçakların uçuş gerçekleştirdiği Libyalı hesaplarca aktarılırken bu uçakların Jufra Hava Üssü’nde konuşlu bulunan Rusya’ya ait uçaklar olduğu da iddia ediliyor.

Jufra’da bulunan Rus Hava Kuvvetleri bağlısı savaş uçaklarını ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) yaptığı açıklama ve basınla paylaştığı görseller ile açıklamış ve Rusya’yı bu konuda uyarmıştı.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar söylüyorum tüm petrol kuyularını Libya'nın bizi davetine karşılık ele geciremezsek çok kötü imajimiz olur.Libyalilar kendi aralarinda konuşmaya başlarlar.Ne rusya ne fransa ne amerika hicbir ulke kalmamali orada yoksa 2 .Suriye olur Libya.Buda bizi cok yorar hem maddi hem askeri hemde imaj olarak.Sonu savaşa gitse bile kesinlikle restimizi cekmeliyiz.Yoksa siradan bir devlet olur çıkarız.
    Cevapla
  • GENERAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Corona bitmeden bütün teröristler yok edilmeli
    Cevapla
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sefer Müslümanların zafer ALLAH ın olsun
    Cevapla
  • Diriliş ve Uyanış 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sen yardım eyle.
    Cevapla
  • Adıyamanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyy Kardeşlerimiz! Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz. Dualarımız sizler için. Allah sizi muzaffer eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR