Hollandalı turistler Türkiye'den vazgeçemiyor: Burada güvendeyiz!

Avrupa'da pek çok ülke halen aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere yönelik seyahat kısıtlaması uyguluyor. Hollanda da o ülkelerden biri. Her ne kadar hükümet Türkiye'ye seyahat kısıtlaması uygulasa da vatandaşları, tatilini Türkiye'de geçirebilmek için sağlık ve seyahat sigortası yaptırıyor. Türkiye'ye gelebilmek için ekstra masrafı da göze alan bir Hollandalı "Burada kendimi güvende hissediyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 17:02 GÜNCELLEME 08.07.2020 17:02 DÜNYA
Hollandalı turistler Türkiye'den vazgeçemiyor: Burada güvendeyiz!
Hollandalı turistler Türkiye'den vazgeçemiyor: Burada güvendeyiz!

Yaz mevsiminin en güzel tatil destinasyonlarından Türkiye, Koronavirüs salgınına rağmen normalleşme süercinde turistlerin ilgi odağı. Avrupa'da Türkiye'nin de arada bulunduğu pek çok ülkeye seyahat kısıtlaması uygulanırken, hükümetin tüm engellemelerine rağmen Türkiye'ye gitmek isteyenler ücretli seyahat ve sağlık sigortaları yaptırarak yolculuk ediyor.

 

 

Hollanda hükümetinin "Türkiye'ye gitmeyin" uyarılarına rağmen, çok sayıda Hollandalı, Türkiye tatilinden vazgeçmiyor. Hollandalı turistler, Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini söylüyor.

SİGORTA YAPTIRARAK GELİYORLAR

Avrupalı sigorta şirketleri, turuncu listedeki ülkeleri kapsam dışı bırakıyor. Bu ülkelere gidenler, yaşayacakları olumsuzluklardan kendileri sorumlu tutuluyor.

 

 

Ancak Türk hükümetinin, 1 Temmuz'dan itibaren yurtdışından gelen turistlere 15 euro karşılığında yaptırdığı koronavirüs sigortası, birçok Batılı turist için endişeleri gideren bir etken olmuş. Zira bu tarih sonrasında Türkiye2'e gelen yabancı ziyaretçi sayısında önemli bir artış sağlanmış oldu.

Ege ve Akdeniz sahillerini dolaşan Hollanda Televizyonu (NOS) muhabirine göre, çok sayıda Hollandalı, hükümetin uyarılarına rağmen, tatil için Türkiye'yi seçti.

"KORONAVİRÜS NEREDE"

Bunlardan biri Greetje Veldman. Antalya'daki oteldeki tek misafirin kendileri olduğunu anlatan Hollandalı kadın, "Kimin ne dediği umrumda değil, dinlenmek için buraya geldim, başka da bir şey düşünmüyorum" diyor.

AD gazetesine göre, tatil için 20 yıldan bu yana senede 2 defa Antalya'ya gelen Veldman, burada kendisini rahat hissettiğini ve hastalanırsa kimden yardım isteyeceğini bildiğini söylüyor. Hollandalı turist, "Tüm plaj bize ait, peki koronavirüs nerede?" diye soruyor.

"KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM"

Bir başka Hollandalı turist, Angelique van der Kalk, uzun süre Türkiye'ye uygulanan seyahat kısıtlamasının kaldırılmasını beklemiş. AB'nin 1 Temmuz'da açıklanan güvenli ülkeler listesinde Türkiye'nin bulunmaması üzerine, hükümetin uyarılarına aldırmadan Dalyan'a gitmeye karar vermiş.

Almanya'nın Düsseldorf kentinden Türkiye'ye uçan Hollandalı kadın, Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz'da yürürlüğe konan Kovid-19 sigortası yaptırmış. 7 bin euroya kadar sigortalı olan Van der Kalk, "Burada kendimi güvende hissediyorum" diye konuşuyor.

"YUNANİSTAN'A YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Fethiye'de tekne turları düzenleyen Hollandalı Wiebe Geertsma'ya göre, koronavirüs salgını turizmde bir rekabet aracı olarak kullanılıyor. "Bu çok kötü bir oyun" diyen Hollandalı, Avrupalı turistlerin Yunanistan ve İspanya'ya yönlendirildiğini savunuyor.

Geertsma, Türkiye'deki turizm bölgelerinde sayılarının yüksek olmadığını ve önlemlerin katı bir şekilde uygulandığını vurguluyor.

"HOLLANDA DA RİSKLİ"

Hollandalı 70 yaşındaki Ben Zadelhof da, Türkiye tatilinden asla vazgeçmeyeceğini söylüyor. Yıllar önce Türkiye sahillerinden bir yazlık alan Hollandalı, eşiyle birlikte birkaç hafta içinde yola çıkacak. Zafelhof, "Seyahat kısıtlamasını umursamıyorum. Kendi sağduyumu kullanıyorum. Hollanda'da da risk altındayız" diyor.

Sahildeki Alman ve İngiliz turistler de, kısıtlamalara rağmen Türkiye'ye yeniden geleceklerini söylüyor.

KAYNAK : BBC Türkçe
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki turkiye birakilmaz iki sebebi var mukkemmel kalite ve ucuz bu iki secenek herzaman cezbediyor.
    Cevapla
  • çağdaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet yabancılar Türkiye de çok rahatlar içkisini içiyor otelin barında, denize giriyorlar,türkler hizmet ediyor onlara güzelce.
    Cevapla
  • Terazi 3 yıl önce Şikayet Et
    herkese her gün ücretsiz birer kaşık sirke ikram etsin oteller, plastik kaşıklarla tabi... sonra kaşıklar çöpe...
    Cevapla
  • ZAFER 3 yıl önce Şikayet Et
    Hollandanın yaptığı bi şey mi, bizim kanı bozuk CHP lilerde aynen Yunan adalarına koşuyor.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen!.
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Her oteli ayri ulkeye ayırın. Turlari o sekilde düzenlerseniz seyahat sinirlamasi kalkar. Zaten otel, deniz ve otelin lokanta/bar'inin disina cikmiyorlar. Gitmeden disariya 1-2 tur düzenlersiniz olur biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR