ABD'den açıklama: İran, Rusya, Çin ve Kuzey Kore'ye gözdağı

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, 2019 yılı boyunca Rusya, Çin, Kuzey Kore ve İran'ın "agresif" faaliyetlerinin başarılı bir şekilde püskürtüldüğünü ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 22:43 GÜNCELLEME 08.07.2020 22:58 DÜNYA
ABD'den açıklama: İran, Rusya, Çin ve Kuzey Kore'ye gözdağı
ABD'den açıklama: İran, Rusya, Çin ve Kuzey Kore'ye gözdağı

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Savunma Bakanı olarak görev aldığı ilk yılını değerlendirdi. Savunma Bakanı Esper, Pentagon'un resmi internet sitesinde yayınlanan videoda yaptığı açıklamada, "Geçen bir yıl içinde Rusya, Çin, Kuzey Kore ve İran'ın agresif saldırgan faaliyetlerini başarılı bir şekilde geri püskürtüldü ve Savunma Bakanlığı olarak bir yıl boyunca Kuzey Kore ve İran gibi ülkelerin yanı sıra, Rusya ve Çin gibi yakın rakipler tarafından yürütülen agresif eylemleri engellendi" dedi.

 

''ONLARCA TERÖRİSTİN TASFİYESİNİ SAĞLADIK''

Esper, "Yürütülen veya destek verilen terörle mücadele operasyonları sonucunda savaş alanından onlarca kilit önemdeki teröristin tasfiye edilmesini sağladık" ifadelerini kullandı. Bakan Esper, Basra Körfezi ve Güney Çin Denizindeki tartışmalı sularda denizcilik ve ticaret özgürlüğünün korunmasını geçtiğimiz yılın diğer başarılı faaliyetleri olarak vurguladı.

 

ABD Savunma Bakanı Mark Esper Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise, “Görevimde geçirdiğim ilk yıl dönümüne yaklaşırken Ulusal Savunma Stratejisinde hedeflerimize doğru ilerlemekten gurur duyuyorum. Savunma Bakanlığı'nın tüm kadın ve erkekleri sıkı çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • selam 3 yıl önce Şikayet Et
    suriye atlantikciler için çok önemliydi akdenizden hazara kadar kendilerine yol yapacaklardı çin ve rusyayı avrasyadan kuşatarak dizginlemeyi hatda bölmeyi düşünüyorlardı tabi bu evdeki hesap suriye hem atlantikciler hemde avrasyacılar için er meydanıydı rusların olagan üstü hava güçü atlantikcilerin destekledigi gurupları darmadagın yaparak yenilmezleride yenilebilir oldugunu gösterdi abd nin elindeki kozlar petrol zengini ülkeleri kafeslemiş olması bunlar üzerinden avrasyacılara ekonomik saldırılar yapıyor
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    ne dunya ya usa ne derse hepsi mal gibi bakiyor dinliyor nukler guc olmasa kim dinler idi biz de niye yok deme zamani
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin Gücü muazzam , Cin , Rusya , Kuzey Kore ve irani üst üste dizer havada karada paramparca eder . Her ne kadar ABD nin izledigi Politikalari desteklemesemde bu bir GERCEK . Ellerindeki Güc Muazzam .
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Ciddi misin ? Pskilojojik olarak zaten kaybetmişsin. Evet ABD gerçekten güçlü olmasına karşın Çin, Rusyve ve Kuzey Kore'nin gücü ABD gücüne neredeyse eşdeğer.
    Cevapla
  • SELO AĞA 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendini çok bilgili zannedip göbekten boşa sallıyorsun.
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu nerden biliyorsun. Atom bombası olan ülkelere nasıl saldırıyorsun ki?Hollywood film de misin sen!
    Cevapla
  • Hayati 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    agresivlermis,peki siz nesiniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR