ABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'Amerikan iç savaşı' açıklaması!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Rusya'nın Afganistan'daki bazı örgütlere para karşılığında ABD askerlerini öldürme talimatı verdiğine ilişkin iddialar konusunda brifing almadığını ve askeri istihbaratın bu bilgiyi doğrulayamadığını söyledi. Bu arada ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Amerikan iç savaşındaki Konfederasyonu "ihanetle" suçladı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2020 00:33 GÜNCELLEME 10.07.2020 00:37 DÜNYA
ABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'Amerikan iç savaşı' açıklaması!
ABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'Amerikan iç savaşı' açıklaması!

Esper, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesinde, ordunun ülkedeki protestolara müdahale etme tartışmasına ilişkin bilgi verdi.

Oturumda, Rusya'nın Afganistan'da ABD askerlerini öldürmeleri için başta Taliban olmak üzere ülkedeki bazı örgütlere para ödediği ve bu istihbarat bilgisinin Washington'a ulaştığı halde Başkan Donald Trump yönetiminin adım atmadığı iddiaları da gündeme geldi.

Esper, Amerikan kuvvetlerinin güvenliğinin kendileri için öncelik olduğunu belirterek, söz konusu iddiaların araştırılmasına devam edildiğini söyledi.

 

 

Para karşılığında ABD askerlerine saldırı talimatına ilişkin istihbarat alıp almadığının sorulması üzerine Esper, "Bu konuda herhangi bir istihbarat brifingi almadım." dedi. Esper, "Güvenilir ve doğrulanabilir bir bilgi olmuş olsaydı, burası çok önemli, bu bilgi emir komuta zinciri içinde benim dikkatime sunulurdu ve biz de kurumlar arası çabayla bu konuda gerekli adımları atmış olurduk." ifadesini kullandı. 

Esper, söz konusu iddiaların askeri istihbarattan çıkmadığını dile getirerek, "Askeri istihbarat kurumları bu bilgiyi doğrulayamadı." dedi.

MİLLEY: BU İDDİALARIN DİBİNE KADAR İNECEĞİZ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley de bir örgüte silah vermek veya desteklemekle bir konuda yönlendirmenin farklı şeyler olduğunu, ABD askerlerini öldürme konusunda talimat vermenin ise çok daha büyük bir duruma işaret ettiğini söyledi.

"Bu iddiaların dibine kadar ineceğiz. Bunların doğru olup olmadığını bulacağız ve şayet doğru ise gerekli adımları atacağız." diyen Milley,  Rusya dışındaki birçok ülkenin de Afganistan'daki örgütlere silah, para, eğitim ve propaganda desteği sağladığını iddia etti. 

AMERİKAN İÇ SAVAŞI İÇİN "İHANET" NİTELEMESİ

ABD'de 1860'lı yıllardaki iç savaşın bir tarafı olan Konfederasyon komutanlarının isimlerinin Amerikan askeri üslerinden kaldırılması tartışmalarına da değinen Milley, sembolizmin önemli olduğunu ve askeri üslerde ayrımcılığı tetikleyen sembol ve işaretlerin ayrılıklara neden olduğunu dile getirdi.

Milley, askeri üslere Konfederasyon komutanlarının isimlerinin verilmesinin siyasi bir karar olduğunu ve değiştirilmesinin de yine siyasi kararla mümkün olabileceğini belirterek, "Bu üslerin çoğu Kara Kuvvetleri üsleridir ve Kara Kuvvetlerindeki siyahi oranı yüzde 20 civarında, bu oran yükseliyor. Bahsi geçen komutanlar kölelik kurumu için savaşmışlardı. Dolayısıyla sembolleri ciddi şekilde incelememiz lazım." dedi. 

Milley'in Amerikan iç savaşındaki Konfederasyonu "ihanetle" suçlaması dikkati çekti. Milley, "Konfederasyon için Amerikan iç savaşı yaşandı ve bu bir isyandı, Amerikan birliğine, bayrağına ve anayasasına bir ihanetti. Bu subaylar yeminlerine sırt çevirmişlerdi." dedi. 

Siyahilere karşı ırkçılığı sert ifadelerle eleştiren Milley, George Floyd'un öldürülmesini "vahşice" ve "duygusuzca" işlenen bir cinayet olarak nitelendirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'de de bizdeki FETÖ gibi Siyonist Küreselci bir paralel yapılanma var. Siyonistler ABD yönetimini ele geçirmek üzere ABD'yi kendi 15 Temmuzuna doğru hızla sürüklüyor. Trump bu tehlikeyi kendi vatandaşlarına anlatmakta aciz kalıyor.
    Cevapla
  • Nurettin 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK ypg ye destek vererek başka ülkelerde iç savaş çıkarma peşinde koşan ABD bunları nasıl söyleyebiliyor. Pes artık
    Cevapla
  • Argıthanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle rusyanın aklına bile gelmemiştir amma orda abd nin derin devleti ve mosad'a tabi olan John Bass denen kişi var onun kendi ülkesinin yönetimine sahip olmadığı abd askerlerini rusyayı suçlamak için öldütüyordur. zaten afganistana gidince afyon üretimide 2-3 kat artmış malum adam huzur için zerre çabası yokki
    Cevapla
  • Destan 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikadaki olaylardan canli yayin yapan bir tek kanal yok, nerde basin özgürlüğü.
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Aklınız başınıza geldi. Ama çok geç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR