Çin'den Kazakistan'da yeni virüs iddiası: Kazak bakanlık yalanladı

Çin basınının iddia ettiği Kazakistan'da yeni tip bir zatürre virüsünün 1772 kişiyi öldürdüğü iddialarına Kazak Sağlık Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. Bakanlık haberlerin yalan olduğunu ifade ederken, bu bilgi resmi site üzerinden "fake news başlığıyla paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2020 13:20 GÜNCELLEME 10.07.2020 13:53 DÜNYA
Çin'den Kazakistan'da yeni virüs iddiası: Kazak bakanlık yalanladı
Çin'den Kazakistan'da yeni virüs iddiası: Kazak bakanlık yalanladı

Çin'de meydana gelen koronavirüs salgını sonrasında dünya genelinde ciddi bir bilgi ve enformasyon kirliliği yaşanıyor. Her geçen gün yeni bir salgın iddiaları ortaya atılırken, dün de Çin kaynaklı medya kuruluşları "Kazakistan'da koronadan daha ölümcül virüs" başlıklı haberler paylaşmaya başlamıştı.

 

Sosyal medyada da pek çok paylaşım alan bu iddiaya göre yeni ortaya çıkan bir zatürre virüsünün 1.700'den fazla insanı öldürdüğü iddia edidi.

KORONAVİRÜSTEN DAHA ÖLÜMCÜL

Çinli yetkililerce duyurulan bu habere göre, Kazakistan'da hastalık bu yıl bazıları Çin vatandaşı olan 1.772 kişiyi öldürdü. Bu ölümlerin 628'i sadece Haziran ayında gerçekleşti. Büyükelçilik "Bu hastalık Kovid-19'dan çok daha ölümcül" yorumunda bulundu.

 

Büyükelçilik, bazı tanımlanmamış zatürre vakalarının ülke genelinde Haziran ortasından bu yana önemli ölçüde arttığını, bazı yerlerde yetkililerin günde yüzlerce yeni vaka bildirdiklerini söylerken, hastalığın 500 yeni vaka ve 30'dan fazla kritik hastası bulunan Atyrau, Aktobe ve Shymkent bölgelerinde yoğunlaştığı belirtildi.

KAZAK SAĞLIK BAKANLIĞI YALANLADI

Her gün 200'den fazla kişinin bu yeni virüse bağlı semptomlarla hastanelere müracat ettiği belirtilen haberlere Kazak Sağlık Bakanlığı'ndan yalanlama geldi.

Resmi sitesi üzeirnden açıklama yapan Bakanlık haberi "fake news" başlığıyla duyurdu.  Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, özellikle Çin medyası tarafından yayınlanan haberin gerçeklerle örtüşmediğini belirtti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • İnsanlık nereye... 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin deyyusu, Kazakistana mı gözünü dikti acaba? Zaten sınır komşusu. Umarım öyle değildir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR