Türkiye'den yeni İHA'lar talep ettiler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Ukrayna'daki temasları sırasında, Ukrayna'nın daha öncekilerin dışında Türkiye'den yeni insansız hava araçları (İHA) alma yönünde yönünde talebi olduğu öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.07.2020 13:28 GÜNCELLEME 11.07.2020 16:23 DÜNYA
Türkiye'den yeni İHA'lar talep ettiler
Türkiye'den yeni İHA'lar talep ettiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda yerli ve milli savunma sanayiinde önemli adımlar atılırken, yüksek teknoloji ürünlerin dost ve müttefik ülkelere ihracatı konusundaki çalışmalar süratle devam ediyor.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın dün Ukrayna'ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette savunma ve güvenlik konularının yanı sıra bu konu da gündeme geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya gelen Akar, yoğun programı kapsamında Savunma Bakanı Andriy Taran ve Ekonomik Kalkınma Ticaret ve Tarım Bakanı Igor Pedraşka ile de görüştü.

 

UKRAYNA'YA YENİ İHA İHRACATI GÜNDEMDE

Türkiye ve Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerle savunma ve güvenlik alanlarındaki konuların yanı sıra savunma sanayiinde iş birliği de görüşmelerdeki önemli bir gündem maddesi oldu.

Deniz ve hava platformlarıyla ilgili projelerde iş birliği imkanlarının ele alındığı görüşmelerde daha önce Ukrayna tarafından satın alınan insansız hava araçları konusu gündeme geldi.

Edinilen bilgiye göre, görüşmelerde Ukrayna'nın öncekilerinin dışında yeni insansız hava aracı alma yönünde talebi olduğu öğrenildi.

Yerli ve milli üretim başta SİHA ve İHA'lar olmak üzere yüksek teknoloji ürünler Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra dost ve müttefik ülkelere güvenlik ve savunma konularında önemli katkı sağlıyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • eagle1903 3 yıl önce Şikayet Et
    Tankmotoru için ukraynaya ihtiyacımız var
    Cevapla
  • aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    tanesini 1 er milyar eurodan satın ve gördüğü herşeyi Ankara'dan takip edilsin ankara izin vermezse havada uçamasın. cevap verecek olurlarsa işinize gelirse kardeşim, ruslara teslim olmakta bir seçenek dersiniz.
    Cevapla
  • Cavşırıbebe 3 yıl önce Şikayet Et
    Beyin bedava
    Cevapla
  • Kara cahil 3 yıl önce Şikayet Et
    Tanesi 135 milyon dolara aynı özellikte bilgi aktaran F-35 varken niye 1 milyar Euro versinler...
    Cevapla
  • Tarihçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçakların fiyatından haberin var mı. F35 bile 1 milliyar doların en fazla 5 de biri
    Cevapla
  • kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    ne sacmaliyorsun fazla amerikan filmleri izleme beynin cacik olmusss
    Cevapla
  • Deredede 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni mudel şipdilik olmaz inçe türk ordusu kullanaçak
    Cevapla
  • yasar 3 yıl önce Şikayet Et
    birde ne dedigini anlasak.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın etrafindaki dost ulkelere ve Turki cumhuriyetlere bu sihalardan bolca gonderirsek Rusyayi kenera sıkıştırmış olacagız. Artık eskisi gibi rahat hava savunmasını yapamayacagı gibi itibarını kaybetme korkusuyla tereddut icerisinde hamlelerini geciktirecektir. Başka ulkelerin topraklarında soykırım yapmaya buldugu vakitleri artık ihtiyatlı geçireceklerdir. Bu katliamın elbet kendi topraklarında bir karşılığı olacaktır. Hicbir kotuluk karşılıksız kalmaz. Allah'tan başka galip yoktur.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    İyidedin
    Cevapla
  • rav 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda uçak motor teknolojisi varsa bizim mühendisler bir baksın belki projeler hızlanır. antonov fabrikaları var galiba
    Cevapla
  • Kara cahil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar uçak ve uzaya giden roket motorlarını Ukrayna'dan öğreniyordu
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardes motor ortak yapildi ukrayna ile bizimkiler fuzelere motor yapti simdi daha guclu motor jet motoru uzerinde calisiyolar milli muhari tfx ede motor yapmaya baslamislardir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR