Irak'ta ABD ordusuna ait 3 tır ateşe verildi

Irak'ta ABD ordusuna ait askeri araç ve malzemeleri taşıyan 3 tır kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından ateşe verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2020 09:56 GÜNCELLEME 12.07.2020 09:56 DÜNYA
Irak'ta ABD ordusuna ait 3 tır ateşe verildi
Irak'ta ABD ordusuna ait 3 tır ateşe verildi

Divaniyye il emniyetinden ismini vermek istemeyen bir yetkili yaptığı açıklamada, araç kullanan silahlı kişilerin, 3 tırdan oluşan konvoyu Divaniyye kara yolu üzerinde durdurduğunu, şoförleri indirdikten sonra araçları ateşe verdiğini ifade etti.

 

ABD TIRLARINI ATEŞE VERDİLER

Tırlarda koalisyon güçleri için gıda maddesi, ekipman ve askeri araç taşındığını aktaran yetkili, silahlı kişilerin kaçtığını, şoförlerin ise ifadeleri alınmak üzere Divaniyye Polis Merkezi'ne götürüldüğünü dile getirdi.

ABD, korunaklı Yeşil Bölge'deki ABD Büyükelçiliği ile askeri üslerin yanı sıra koalisyon bünyesindeki diğer güçlere yönelik saldırılardan İran'la bağlantılı silahlı Iraklı grupları sorumlu tutuyor.

 

 
 
KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • 34545 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun çok güzel dahda başarılarını dileriz keşke 1buçuk milyar müslümanın her birinde allahın yolunda savaşmaya zalimlere doğru gençler birleşse gitseydi çünkü rabbimiz kuranıkerimde ne diyor hiçbir amel asla cihada denk olamaz diyor keşke bu ayeti kerimin kıymetini birbuçuk milar müslümanın gençleri zalim işgalcilere karşı allahın ayetini anlayabilseydi yalanmı yanlışmı avrupadan abd kanadadan meksikadan brezilyadan oraların alçak gençleri gelip müslüman ülkelerdde teröristli yapıyor hiç korkmadan çekinmeden geliyorlar şimdiki dünya müslüman gençliğinde allah uğrunda zalimlere karşı savaşmaz azimi yok bu ayeti anlayanda yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR