Ayasofya kararı sonra Rusya'nın Komünistleri Partisi'nden küstah Türkiye çağrısı

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinden sonra Rusya'nın Komünistleri Partisi'nden küstah çağrı geldi. Parti, Türkiye'ye seyahat etmeyin çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2020 10:19 GÜNCELLEME 12.07.2020 10:19 DÜNYA
Ayasofya kararı sonra Rusya'nın Komünistleri Partisi'nden küstah Türkiye çağrısı
Ayasofya kararı sonra Rusya'nın Komünistleri Partisi'nden küstah Türkiye çağrısı

Danıştay'ın Ayasofya'yı müze statüsünden çıkarmasının ardından tüm dünyadan Türkiye'ye karşı skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor.

 

Rusya'nın Komünistleri Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Sidorov, Ayasofya'nın müze statüsünün iptali ve cami olarak ibadete açılmasını hazmedemedi.

"Bir komünist ve bin yılı aşkın tarihi olan bir ülkenin vatandaşı olarak, partimdeki pek çok komünistin fikrini dile getiriyorum" diyen Sidorov, şöyle devam etti: "Türkiye hükümeti Ayasofya'ya müze statüsünü iade etmediği sürece Rusya vatandaşlarını bu ülkeye seyahat etmekten kaçınmaya çağırıyorum. Türkiye, Rusya ile diğer ülkelerin dini ve insani kurumlarının defalarca yaptığı açıklamaları dikkate almıyor. Rusya hükümetiyle toplumunun bu davranışa güçlü bir yanıt vermesi gerekmektedir."

 
KAYNAK : Sputnik
YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • YKC 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz nasıl koministsiniz zamanında rusya da dini yasaklamıştınız,tüm kilise ve camileri kapatmıştınız şimdi ne oldu..?
    Cevapla
  • ALİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Koministlerdemi imana gelmiş.
    Cevapla
  • Muşlu Tekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani din yalandı komünistler?
    Cevapla
  • ali hayratcı 3 yıl önce Şikayet Et
    bu komünistleri de dini vardır ve antiislam diyordum kimse inanmıyordu, sekülerdir vs. deniyordu, teşekkürler rus komünistleri beni doğruladınız.
    Cevapla
  • Terazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Gavurun komünisti bile kendi dini degerlerine sahip cıkiyor.. demek ki bizdeki komünistlerin İslamla ve İslami değerlerle problemleri komünistlikten degil, kendilerinin esasen arka planda başka bi dinin mensubu olmalarından kaynaklı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR