El-Ezher'in eski İmam Yardımcısı'ndan Ayasofya açıklaması

Bir zamanlar İslam kültür ve medeniyetinin akademik zirvesi olan El-Ezher Üniversitesi, Sisi darbesi sonrasında bambaşka bir yapıya büründü. Eski hali mumla aranan El-Ezher'den Ayasofya konusunda İslamla bağdaşmayan skandal açıklamalar yapıldı. El-Ezher'in eski İmam Yardımcısı Abbas Shuman, Ayasofya kararının İslam ile örtüşmediğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2020 17:40 GÜNCELLEME 12.07.2020 19:15 DÜNYA
El-Ezher'in eski İmam Yardımcısı'ndan Ayasofya açıklaması
El-Ezher'in eski İmam Yardımcısı'ndan Ayasofya açıklaması

Ayasofya'nın camiye çevrilmesinin ardından gelen tepkilere bir yenisi daha eklendi. Çoğunluğu Müslüman olduğu bilinen ve bir dönem akademik İslam'ın zirvesi kabul edilen El Ezher'in eski imam yardımcısı Abbas Shuman, Ayasofya'nın camiye çevrilmesi ilişkin "Karar İslam ile bağdaşmıyor" açıklamasını yaptı.

 

 

"İSLAM İLE BAĞDAŞMIYOR"

Sisi darbesi sonrasında politika olarak iktidar ve darbe yanlısı bir siyaseti benimseyen ve Sisi'nin hukuk dışı uygulamalarını İslam ile bağdaştırmaya çalışan El Ezher, İslam'ın en temel hukuki meselelerinden biri olan vakfiye ve kılıç hakkı konularını adeta hiçe saydı. Fatih Sultan Mehmed Han'ın kendi vakfiyesi olarak ilan ettiği Ayasofya'nın, 86 yıl sonra yeniden cami olarak kullanılacak olmasına yönelik açıklama yapıldı.

 

 

El-Ezher'in, eski İmam Yardımcısı Abbas Shuman'dan Ayasofya kararı ile ilgili açıklama yaparken, Türkiye'nin bu kararının İslam ile bağdaşmadığını ifade etti.

İstanbul fethinin ana öznesi olan ve Fatih'in bizzat kendisinin vakfettirdiği Ayasofya'nın ibadete açılmasını "İslami kültür ve geleneğinin yanı sıra öğretileri ile çelişiyor" diyen Shuman, "İslam farklı dinlerin ibadet yerlerine saygı duyuyor ve İslam’da caminin kiliseye dönüştürülmesine izin verilmediği gibi kilisenin de camiye dönüştürülmesine izin verilmiyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 102 TÜMÜ
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksız herif sanki şu an kiliseymişte camiye çevrilmiş gibi lanse ediyor. 500 sene camii olduğunu ve fetih ile alındığını hiç söylemiyor. Ayrıca avrupada bar yapılan camileri hiç görmüyor. Siz olsanız olsanız avrupanın ve hristiyanların sözcüsü olursunuz...
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle firavunlar Mısır'da çoğalmaya başladı oraya bir el atmak gerek hz Yusuf firavunla mücadeleyi kazandı ama şimdi yeni firavunlar çıkmaya basladi
    Cevapla
  • Sıfatın yeter 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne dediğinin bir kıymeti yok sıfatı daha çok şey anlatıyor. Birde tuttuğun el.
    Cevapla
  • gafil cahili 3 yıl önce Şikayet Et
    senin kulağına kafir firavun tozu ve elini tuttuğun münafığın virüsü bulaşmış gafil. Sendeki bu akla göre ne Hz.İbrahim ne Hz.Muhammed kabeyi putlar içinde bırakırdı öyle mi?
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu melunların Sisiyi hak ettikleri lakin halkın bunların zulmü altında olduğu daha iyi anlaşılıyor. İslam Peygamberince (s.a.v.) övülmüş, islamı ilmiyle ve hakkıyla yaşayan bir şahsiyet olan Fatih Sultan Mehmet ten daha alim bu soytarılar. Allah sizi ve Sisi yi ve sizlerin tüm destekçilerini firavunun akıbetine uğratsın inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR