Macar hükümetinden Formula 1 pilotlarına 'hapis ve para cezası' uyarısı

Formula 1 pilotları ve takımlar, gelecek hafta sonu yapılacak Macar Grand Prix'sinde uygulanacak olan koronavirüs önlemlerini ihlal etmeleri halinde hapis ve para cezası ile karşı karşıya kalacak.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2020 16:00 GÜNCELLEME 12.07.2020 16:00 DÜNYA
Macar hükümetinden Formula 1 pilotlarına 'hapis ve para cezası' uyarısı
Macar hükümetinden Formula 1 pilotlarına 'hapis ve para cezası' uyarısı

Ekiplere gönderilen resmi açıklamaya göre, İngiliz, Avrupa Birliği vatandaşı olmayan ve Avrupa Ekonomik Alanı dışından gelen katılımcılara iki konum arasında yapılacak seyahat ve ülkeye varış-dönüşleri dışında herhangi bir nedenden ötürü etkinlik ve konaklama alanından ayrılmamaları söylendi.

 

15 BİN EURO CEZA

Gönderilen belgede aynı zamanda bu katılımcıların toplu taşıma ve taksileri kullanamayacağı bilgisi yer aldı. Yemeklerin etkinlik alanı ya da konaklama yerinde yenmesi ve boş zamanlarda konaklama sınırları dışına çıkılmaması gerektiği iletildi.

Alınacak önlemleri ihlal edenlerin hapis ya da 15 bin euro para cezası ile karşılaşacakları belirtildi.

 

2 BİN KİŞİYE UYGULANACAK

Kısıtlamaların Macaristan’daki yarışa katılacak yaklaşık 2 bin kişinin çoğuna uygulanması bekleniyor.

Uyarı, Ferrari pilotu Charles Leclerc ve Mercedes pilotu Valtteri Bottas’ın, F1 yönetim organı FIA tarafından virüsün yayılmasını sınırlamak için konulan kuralları uygulamamasının ardından geldi. F1 pilotlarının "sosyal baloncukları" yani kendi ekibinin dışına çıkmalarına ve başkalarıyla temas kurmalarına izin verilmemişti. Avusturya'daki yarış sonrası ülkeden çıkan Leclerc ve Bottas hakkında Ferrari ve Mercedes'e uyarı verilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR