F1 pilotu Hamilton'dan ırkçılık ile mücadele sözü

Formula 1'de Avusturya'da koşulan sezonun ikinci yarışı Styrian Grand Prix'isini kazanan ve podyumda sağ yumruğunu havaya kaldırarak verdiği selamla gündeme gelen Lewis Hamilton, ırkçılığa karşı mücadelesinin ömür boyu süreceği sözünü verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2020 10:38 GÜNCELLEME 13.07.2020 10:38 DÜNYA
F1 pilotu Hamilton'dan ırkçılık ile mücadele sözü
F1 pilotu Hamilton'dan ırkçılık ile mücadele sözü

ABD'de yaşanan siyahilere yönelik polis şiddetinin ardından gündeme gelen ırkçılık faaliyetlerine yönelik tepkiler büyüyor. Sokak olayları ve protesto gösterileriyle büyüyen tepkilere bir yenisi  daha eklendi.

 

Formula 1'de yarışan ilk siyahi pilot olan Mercedes takımının Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, ırkçılıkla savaşmanın kendisi için ‘ömür boyu süren bir mücadele’ olduğunu belirterek mücadelesini bırakmayacağı sözünü verdi.

"FARKINDALIĞI ARTIRMAYA DEVAM ETMELİYİZ"

Hamilton, “Irkçılık, burada geçirdiğimiz zamandan çok daha uzun süre burada olacak. Irkçılığa maruz kalan renkli insanların zamanı yok. Eşitliği zorlamaya ve farkındalığı artırmaya devam etmeliyiz” dedi.

 

Bu konuda Formula 1'de yapılması gereken çok şey olduğunu vurgulayan Hamilton, “FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) bu işin bir parçası olmalı, sürücüler bunun bir parçası olmalı. Bütün bir yıl bunun için mücadele ediyor olacağız ve bunu ısrarla talep edeceğiz. Benim için bu, hayat boyu sürecek bir şey olacak” ifadelerini kullandı.

IRKÇILIĞA KARŞI TEPKİ

Styrian’da yarışı ilk sırada tamamlayan Lewis Hamilton, podyumda tepkisini göstermek için ilk kez 1968 Meksika Olimpiyatları 200 metrede podyuma çıkan Tommie Smith ve John Carlos'un Amerikan Ulusal Marşı sırasında yaptığı gibi sağ yumruğunu havaya kaldırmıştı.

Lewis Hamilton daha önce de Formula dünyasının, George Floyd'un polis tarafından öldürülmesine sessiz kalmasına tepki göstermişti.

Hamilton, "Bazılarınız en büyük yıldızlarsınız ama adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu bir spor olan benim endüstrimdeki kimseden hiçbir işaret yok. Ben beyaz olmayan insanlardan biriyim ve burada yalnız başıma duruyorum” ifadelerini kullanmıştı.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • fat 3 yıl önce Şikayet Et
    sömürülmeyen ülke bırakmayan, her savaşın altından çıkan ingiltere vatandaşlığından çıkarsan sana inanırım.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR