Fransızların ünlü suyunda böcek ilacı kalıntıları çıktı

Fransa'da üretilen dünyaca ünlü su markası Evian'da, saflığı ve doğallığı ile tanınan, bilinen bir markaydı. Ancak su üzerinde yapılan pestisit analizinde suyun içerisinde böcek ilacı klorothalonil kalıntılarına rastlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2020 10:10 GÜNCELLEME 14.07.2020 10:17 DÜNYA
Fransızların ünlü suyunda böcek ilacı kalıntıları çıktı
Fransızların ünlü suyunda böcek ilacı kalıntıları çıktı

Dünyanın en çok bilinen ve tercih edilen su markalarından olan Evian, Fransa'da üretiliyor. Alplerin kalbindeki kaynaklardan çıkması nedeniyle dünyanın en saf ve doğal kaynak sularından biri kabul edilen Evian, neredeyse ölçüm cihazlarını kalibre etmekte dahi kullanılıyor.

 

Fakat geçtiğimiz günlerde su üzerinde yapılan bir pestisit analizi, suyu içenlere tatsız bir haber verdi. Fransız ve İsviçre basınında yer alan ve İsviçre Federal Su Bilimi ve Teknolojisi Enstitüsü'nün yayınladığı raporlara göre derlenen habere göre; Evian suda bir tür böcek ilacı olan klorothalonil kalıntılarına rastlandı.

İZOLE BİR BÖLGEDE ÜRETİLİYOR

Evian'ın içerisinde böcek ilacı kalıntılarına rastlanmış olması endişelere yol açtı. Özellikle su kaynağının insanlardan uzakta izole bir alanda bulunuyor olması nedeniyle ilaç kalıntılarının nasıl buraya kadar ulaştığı tartışılırken, su kaynağındaki bu durumun endişe verici bulunduğu açıklandı.

Evian suyun doğallığı konusundaki su götürmez tartışma, şirket tarafından da her zaman ön planda tutuluyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR