Türk-Rus devriyesine saldırı! Saldırıyı adı duyulmamış örgüt üstlendi

İdlib’de ortak devriyeye bombalı araçla saldırı TSK ve Rusya'yı harekete geçirdi. Rusya, Suriye'deki bazı hedeflere yoğun hava saldırısı başlatırken, TSK da etkin önlemler aldı. 3 Rus askeri polisinin yaralandığı saldırıyı ise bugüne kadar adı duyulmayan, "Ketaibu Hattab Şişani" adlı bir grubun üstlendiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.07.2020 09:35 GÜNCELLEME 16.07.2020 09:35 DÜNYA
Türk-Rus devriyesine saldırı! Saldırıyı adı duyulmamış örgüt üstlendi
Türk-Rus devriyesine saldırı! Saldırıyı adı duyulmamış örgüt üstlendi

İdlib'de Türk-Rus ortak devriyesi sırasında intikal güzergahında gerçekleştirilen bombalı araç saldırısı sonrasında Rusya, İdlib, Lazkiye ve Ariha bölgesinde bazı hedeflere yoğun hava saldırısı başlattı. Rejimin karadan topçu atışları ile desteklediği saldırılar İdlib’in güneyinde radikal İslami grupların etkili olduğu noktalara yönelik gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de (TSK) etkin önlemler almaya başladığı ve bölgeye takviye güç sevk edildiği bildirildi. İdlib kaynaklı internet siteleri, 3 Rus askeri polisinin yaralandığı saldırıyı ise bugüne kadar adı duyulmayan, "Ketaibu Hattab Şişani" adlı bir grubun üstlendiğini duyurdu.

 

BOMBARDIMAN SÜRDÜ

Rusya’nın saldırıyı gerekçe göstererek İdlib bölgesine yönelik önceki gün başlattığı kapsamlı hava harekâtına, rejim de karadan top ve füze atışları ile destek veriyor. Hava saldırıları dün de sürerken, İdlib, Lazkiye ve Ariha bölgesinde muhalif hedefler gün boyu bombalandı. Saldırılar kapsamında Rus savaş uçaklarının bölgede 25 noktayı vurduğu bildirildi.

 

Saldırılar İdlib’in güneyinde yer alan Cebel el Zaviya, Kansafra ve Cebel el Ekrad kasabalarında etkili oldu. Saldırılar radikal İslami grupların etkili olduğu noktalara yönelik gerçekleştirilirken, Suriye İnsan hakları Gözlem Evi (SHOR), Cebel Zaviye bölgesindeki Binin köyü çevresine yönelik saldırıda biri çocuk iki sivilin yaşamını yitirdiğini, bölgede beş sivilin ise yaralandığını bildirdi.

Bölgede bombalı saldırı gerçekleştiren grupları etkisiz hale getirmeye yönelik TSK’nın da etkin önlemler aldığı, bu kapsamda bölgeye yeni takviye güçler sevk edildiği bildirildi. Dün gece Keferlusin sınır kapısından İdlib bölgesine geçen takviye güçler arasında, bölgede olası saldırıları önlemeye yönelik teknik ekibin yanı sıra iş makinaları, zırhlı araçlar, beton bloklar ve lojistik ekipman yüklü kamyonlar olduğu belirtildi. Takviye güçlerin, İdlib’in güneyinde yer alan gözlem noktalarına konuşlandığı öğrenildi.

KAYNAK : Milliyet Gazetesi
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • vatandaş... 3 yıl önce Şikayet Et
    buda hristiyanların yeni bir örgütü. işlerine gelmeyen birşey olunca,canları sıkıldıkça örgüt doğuruyorlar. hedef müslümanlar,hedef türkiye diye düşünüyorum
    Cevapla
  • memocan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanirim nur topu gibi yeni bir terör örgütü daha doguyor!
    Cevapla
  • Rebelboy1903 3 yıl önce Şikayet Et
    He şişane yani... Yine birileri tırmalamaya başlamış. Bence artık vakit sınır genişletmek vaktidir.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya hemen saldırı başlattığına göre saldırıyı kendi yapmış. Önce bahane çıkart sonra saldır. Bu ABD ve Rusya'nın beklememek için kullandığı taktik. Biz mi ? Biz saf saf bahane çıksın diye bekleriz.
    Cevapla
  • Serdo Kino 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorum sahibinin hayal gücü çok yüksek. Çok savaş filmi izlediği ds gerçek
    Cevapla
  • hanzala 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu s 400 hava savunma sistemleri ruslara çalışmıyor galiba biz bu sistemleri süs olsun diyemi aldık
    Cevapla
  • Arka kapıdan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok kardeşim, Suriyeye operasyon yapabilmek için aldık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR