Almanya’da yaşayan Türklere mektupla vatandaşlık sorgusu

Almanya’daki Alman vatandaşı olan Türklerin resmi makamlara bildirmeden tekrar Türk vatandaşlığına geçip geçmedikleri mektup yolu ile sorgulandı. Skandal olaya tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından belediye geri adım atarak, ikinci bir mektupla bu sorgunun durdurulduğunu açıkladı. Alman vatandaşı Türkler, resmi makamlardan izin almadan tekrardan Türk vatandaşlığına geçerse Alman vatandaşlığını kaybediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2020 19:09 GÜNCELLEME 17.07.2020 19:22 DÜNYA
Almanya’da yaşayan Türklere mektupla vatandaşlık sorgusu
Almanya’da yaşayan Türklere mektupla vatandaşlık sorgusu

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanlığı, resmi makamlara bildirmeden tekrar Türk vatandaşlığına geçen Alman vatandaşı olan Türklerin belirlenmesi için belediyelere talimat verdi. Gelsenkirchen Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın verdiği talimat doğrultusunda Alman vatandaşı olan Türklere gönderdiği mektup ile tekrar Türk vatandaşlığına geçip geçmediklerini beyan etmeleri talebinde bulundu. 

 

Almanya’da yaşayan Türklere mektupla vatandaşlık sorgusu

Gelsenkirchen Belediyesi Basın Sözcüsü Oliver Schfer, yaptığı açıklamada, “Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanlığı, tüm şehirlere ve ilçelere 1 Ocak 1996 ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında vatandaşlığı olan Almanlar için bu sorguyu yapma talimatı verdi. Ne yazık ki pişman olduğumuz bu durum Gelsenkirchen'de tepkiye neden oldu” ifadelerini kullandı. Türk kökenli arkadaşlarının da etkilendiğini aktaran Schfer, “Rahatsızlığı iyi anlayabiliyorum. Türk kökenli tek bir Alman, Gelsenkirchen'deki Alman pasaportunu kaybetmedi. Artık herkes açıklamalı ikinci bir mektup alıyor. Bu şekilde sorgu Gelsenkirchen'de durduruldu” dedi.

 

ALMANYA’DA 2000 YILINDAN İTİBAREN YENİ DÜZENLEMEYE GEÇİLDİ

Öte yandan Almanya’da 2000 yılından itibaren Alman vatandaşı olan Türkler, resmi makamlardan izin almadan tekrardan Türk vatandaşlığına geçmeleri durumunda Alman vatandaşlığını kaybediyor.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 88 TÜMÜ
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben halimden memnunum arkadaslar, almanya bana 29 yildir calismadan bakiyor besliyor ev kirami ödüyor arabami aliyor, çocuk parasi diger yardimlar hepsi 4000 yuro para yapiyor azmi, ALLAH ŞÜKÜRLER OLSUN yan gelip yatiyoruz almanyada
    Cevapla
  • Veysel balta 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende aynen senin gibi yapiyorum 18 yildir besliyor alman devleti beni, tatil parami veriyor cocuk parami veriyor evimin kirasini ödüyor araba paramida veriyor, yetmedi üstüne 3900 Euroda maaş veriyor ,daha ne yapsin adamlar, Benim hayellerim gerçek oldu. Yan gelip yatiyorum .
    Cevapla
  • Catin 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar cok basit esnaflar bütün avrupada türkler is yerlerini yavas yavas elinden cikartsin paralari türkiyeye cuklasin simdikten sonra sosyalamtin kapisina dayansinlar biraz ordan alsinlar 50.yildir asya ülkelerinin teröristleri sosyal yardimlarla geciniyor dogru olani pilimizi pirtimizi toplayip ülkemize dönmek
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Almanya’daki tüm Türkleri vatandaşlıktan çıkarırlar bunlar doyumlara bakılınca hazırlık yapıyorlar
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    ne var bunda cift vatandas lik neden türkiye almanyayi rahatiz ediyor serbest kalsin
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya bir olmuş yaptığı aşağılık tarihini ve bu günkü iki yüzlülüğünü unutmuş işi kaydı bırakmış Türkiyeyi Yıpratma bezdirme kampanyası yapıyorlar. Biz önce askeri alanda çok çok gelişmiş olmamız gerek. Bir İhamız bir ülkenin taburunu hiç bir radara yakalanmadan imha edebilecek güçte olmalı ki rahat rahat bu maymunların iki yüzlü şempazelerin yaptıklarına gülelim onlarda bize takla atsın durusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR