Mısır'dan skandal Türkiye açıklaması: Tamamıyla reddediyoruz

Mısır Dışişleri Bakanlığı: Türkiye'nin Arap ülkelerine olan askeri ve siyasi müdahalesini reddediyoruz. Türkiye'nin Irak, Suriye ve Libya'daki müdahalelerinin meşru dayanağı yoktur ve BMGK kararlarını ihlal etmektedir. Türkiye'nin Libya'da seçilmiş yetkililerin Mısır desteğine olan talebinin meşruiyetine ilişkin açıklamalarına şaşırdık.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2020 15:03 GÜNCELLEME 18.07.2020 16:02 DÜNYA
Mısır'dan skandal Türkiye açıklaması: Tamamıyla reddediyoruz
Mısır'dan skandal Türkiye açıklaması: Tamamıyla reddediyoruz

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Hafter'e destek veren Libya kabile reisleri ile başkent Kahire'de görüşmüştü.

 

Geçtiğimiz günlerde de Hafter yanlısı ve Akile Salih'in başkanlık ettiği Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, yaptığı yazılı açıklamada Mısır'ı Libya'ya müdahale etmeye çağırmıştı.

Bu açıklamalara Libya tarafından sert karşılık gelmişti.

Libya'da Sisi'ye inanılmaz çağrı! Mısır kabul ederse felaket yaşanır

 

MISIR'DAN AÇIKLAMA

Bugün ise Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hafter ve onu temsil eden sözde meclisin yasal olduğu belirtilerek, "Türkiye'nin Libya'da seçilmiş yetkililerin Mısır desteğine olan talebinin meşruiyetine ilişkin açıklamalarına şaşırdık" denildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin Suriye'den Libya'ya savaşçı gönderdiği iddia edilirken, "Türkiye'nin Arap ülkelerine olan askeri ve siyasi müdahalesini reddediyoruz. Türkiye'nin Irak, Suriye ve Libya'daki müdahalelerinin meşru dayanağı yoktur ve BMGK kararlarını ihlal etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Rusya'dan Sisi'ye hayati Libya uyarısı

RUSYA'DAN SİSİ'YE UYARI GELMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Mısır ordusunun Libya'ya girmesi çatışmaları uluslararası hale getirir. Çatışan tarafları, durumun yeniden kötüleşmesine izin vermemeye, acilen kalıcı bir ateşkesi sağlamaya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve Berlin Konferansı’nın kararları çerçevesinde siyasi diyaloğu başlatmaya çağırıyoruz. Libya krizinin askeri bir çözümü yok, tüm sorunlar ve çelişkiler müzakere masasında çözülmelidir" uyarısında bulundu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 142 TÜMÜ
  • polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Biliyor çünkü Libya elden giderse sıra Mısıra gelecek bizim suriyede PYD ile mücadele mantığımıza yakın bir mantıkla düşünüyor aslında
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    TSK ya saldırıp Libyadan çıkarmak istiyor namussuz. Türkiye dış politikaları nedeniyle çok eleştirildiği bir dönemde bunu yapıp batıyı arkasına almak istiyor.
    Cevapla
  • hıghlander 3 yıl önce Şikayet Et
    senin Rahmetli Mursi'yi darbe ile indirip-dış destekli ve talimatlı-sonrada zehirleyip kalp krizinden öldürmen çok mu meşru idi..Sana bir müjde vereyim;kelleni bir sepetin içinde görüyorum,haberin olsun firavunzade!
    Cevapla
  • toto 3 yıl önce Şikayet Et
    birisi de sisi ye söylesin oradaki yönetimdeki varlığının meşru dayanağı yok. tabi ki abd, suud ve israil gibi yabancı ülkeleri saymazsak. umarım bir gün haysiyetli bir mısırlı kafasını kırar bu adamın
    Cevapla
  • Ersin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu firavun soyunu yok edelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR