Libya Ordusundan büyük askeri sevkiyat

Libya Ordusu, Sirte şehrinin batısına çok sayıda askeri araçtan oluşan sevkiyat yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2020 01:27 GÜNCELLEME 19.07.2020 01:27 DÜNYA
Libya Ordusundan büyük askeri sevkiyat
Libya Ordusundan büyük askeri sevkiyat

Libya Ordusu kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sevkiyat kapsamında çok sayıda askeri araç, Sirte'nin batısındaki Ebu Gureyn beldesine ulaştı.

 

 

Sevkiyatın, Libya'nın orta-kuzey kesimlerinde yer alan Sirte ve Cufra'nın, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinden kurtarılması için başlatılan "Zafer Yolları" harekatı kapsamında yapıldığı kaydedildi.

- Libya Ordusunun hedefi Sirte ve Cufra 

 

 

Libya Ordusu, başkenti ele geçirmek amacıyla Nisan 2019'da saldırı başlatan darbeci Hafter'e bağlı milislere karşı son dönemde üst üste başarılar elde etmişti.

Hükümete bağlı güçler, haziran başında Trablus il idari sınırının tamamı başta olmak üzere ülkenin batısında nüfus yoğunluğuna sahip önemli ekonomi ve ulaşım merkezlerinden milisleri çıkarmıştı.

Son haftalarda, stratejik öneme sahip Sirte ve Cufra'nın batısında mevzilenen Libya Ordusu, buraları Hafter milislerinden almak için kararlılık mesajları veriyor.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • İsmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkemızın selameti için orda devamlı olmamız lagzım ilk vuran kazanır muttefık Toplamalıyız harakete geçmelıyız
    Cevapla
  • Şıho DURNA 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısırın başındaki Sisi deyyüsu yahudi ve siyonist tır,Birleşik Arap Emirliklerini byöneten Muhammed Bin Zayetin ne olduğu ise belli değil biraz İngiliz uşağı biraz İsrail köpeği gibi....Allah tüm Müslüman ordularını mansurbve muzaffer eylesin inşallah
    Cevapla
  • Fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman a kıymadan almak istiyorlar... Buraya kadar coğu yeri fazla çatışma çıkmadan aldılar anladığım kadarıyla... Heybetli gelip korkutup kovdular... Ülkede bir parlamento var oda hafter den yana... Onun için Mısır da, beni meclis cagırıyor deyip giriyor petrollu topraklara... Sarrac tarafı diktatörlük istemiyor artık, biraz Türkiye biraz Avrupa ülkelerinde ki insanlar gibi hür olmak istiyorlar, anladıgım kadarıyla
    Cevapla
  • Keamuran 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunuzu açık etsin. Selam olsun size..
    Cevapla
  • Ahmet Dobur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mısırlılar ve Araplar BAE leri müslüman mı kafam karisiyor benim sizin karismiyor mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR