ABD'den Azez'de bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısına kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısını kınadı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2020 01:02 GÜNCELLEME 21.07.2020 01:13 DÜNYA
ABD'den Azez'de bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısına kınama
ABD'den Azez'de bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısına kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Azez'deki bir pazar yeri yakınlarına yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor." ifadesini kullandı. 

 

Saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Ortagus, "Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu çatışmanın herhangi bir tarafından yapılan bu tarz eylemler kabul edilemez, sivillere yönelik saldırıların asla bir gerekçesi olamaz." değerlendirmesinde bulundu. 

Tüm taraflara, şiddetin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararı kapsamındaki siyasi çözüm umutlarını söndürdüğünü anımsatan Morgan Ortagus, Suriye'de ulusal çapta bir ateşkesi desteklediklerini vurguladı. 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörist ortağı pkk-pyd yi mi kınıyor? Akıllara zarar. Dünyada terörist ile mücadeleyi ön planda tuttuğu söylemi ile yola çıkıp, yakıp yıkan katleden, göçler yaratan ABD şimdilerde terörist dediği El kaide ile anlaşma yapıyor, PKK ile ortak cinayet işliyor. Sonrada kınıyorum. Hikaye akıllar ile dalga. Sonu iyi değil. İşinin ucu.... değnek. Bizde lanetliyoruz. Pkk-pyd nin yanında destekçileri ile. Bizde terörist ve onunla olanlar ile mücadele edeceğiz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR