Yunanistan Papa'dan Ayafosya için destek istiyor

Yunanistan, Ayasofya'nın camiye çevrilmemesi için uluslararası çalışmalarına hız verdi. Uluslararası platformlarda sesini duyurmaya çalışan fakat Türkiye karşısında yalnız kalan Atina yönetimi, bu sefer de Çareyi Vatikan'da arıyor. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Papa'dan önceki statüye dönüş yapılması için çabalarını sürdürmesi için yardım talep etti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2020 13:44 GÜNCELLEME 21.07.2020 13:49 DÜNYA
Yunanistan Papa'dan Ayafosya için destek istiyor
Yunanistan Papa'dan Ayafosya için destek istiyor

Ayasofya'nın resmi statüsünün camiye çevrilmesi sonrasında ilk namazın kılınması için son hazırlıklar yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da halı serim işlemlerini teftiş ettiği Ayasofya, yıllar sonra kılınacak ilk namaz için gün sayıyor.

 

Türkiye, bir iç meselesi olan bu koun hakkında son sözü söylerken, Yunanistan son bir çabayla, alınan bu kararı iptal ettirme yönünde "faydasız" efor sarfediyor. Hemen her ülkeden "Türkiye'nin iç meselesir" cevabını alan Yunanistan'ın son umudu Vatikan oldu.

PAPA İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Katerina Sakellaropulu ve Papa Francis telefon görüşmesi yaptı.

 

Ayasofya'nın statüsünün camiye dönüştürülmesiyle ilgili kararı görüşmek için Papa'yı arayan Sakellaropulu, "Bu karar, bu ana sembolün insanlığa ve dünya kültür mirasına ait olduğunu düşünenleri derinden yaralıyor ve Türkiye'yi laik dünyanın değerlerinden, hoşgörü ve çoğulculuk ilkelerinden uzaklaştırıyor" dedi.

PAPA'DAN YARDIM TALEBİ

Ayasofya'nın statüsünün Türkiye'nin iç meselesi olmadığını, uluslararası toplumun doğrudan ve net olarak görüş bildirmesi gereken daha geniş kapsamlı bir konu olduğunu savunan Sakellaropulu, destek açıklaması için teşekkür ettiği Papa'dan kararın iptali için uluslararası toplum üzerindeki tüm nüfuzunu kullanmasını rica etti.

Açıklamaya göre Sakellaropulu'nun düşüncelerini paylaştığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararının siyasi olduğunu kaydeden Papa, kararın gözden geçirilmesi için çabalarına devam edeceğinin altını çizdi.

"ACI DUYUYORUM"

Papa Francis, Aziz Petrus Meydanı'ndaki ayinde "Ayasofya'yı düşünüyorum ve acı duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Danıştay, 10 Temmuz cuma günü aldığı tarihi kararla, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmiş, ardından Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ayasofya Cami, Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmişti.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • meloss 3 yıl önce Şikayet Et
    Boğuluyorlar, son çırpınışlar!!
    Cevapla
  • barış 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey siyasileşmiş Papa! Vatikanı düşün ve kolla sen! Çünkü güneş batıdan doğacak.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçti borun pazarı sürün domuzunuzu vatikanaaaaa Ağlamaya devam ediinnn ;)))))
    Cevapla
  • Biri 3 yıl önce Şikayet Et
    Papalik denilen şer grup önce, ülkelerinde bulunan Camileri kliseye ve camileri meyhanelere çeviren ülkeler kinasin ve önce o ülkelere kafa tutsun ve "Camiileri klise yapmiş olan ülkelere yaptirim uygulatsin. Yok öyle Haçli ayaklari bu 21.ci yüzyilda. Yemezler artik.! Papa, önce papaligini bilecek ve hakkaniyetle dpnyaya laf söyleyecek. Yoksa, adam kayirmakla papalik degil, papağanlik olur yaptigi da mevkii de...!
    Cevapla
  • Doğruyu Konuşani 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp yardim eder onlara gidin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR