İran'a soğuk duş! General öldürüldü, bu kez İsrail...

İsrail ve İran’dan Suriye topraklarındaki hesaplaşması giderek derinleşiyor. İran’ın Suriye topraklarına yeni bir hava savunma sistemi sevk ettiği haberlerinden günler sonra İsrail’den hava saldırısı geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2020 08:12 GÜNCELLEME 22.07.2020 08:17 DÜNYA
İran'a soğuk duş! General öldürüldü, bu kez İsrail...
İran'a soğuk duş! General öldürüldü, bu kez İsrail...

İsrail jetleri Şam, Deraa ve Kuneytra’da bazı noktaları vurdu. Yerel kaynaklara göre Şam’ın güneyinde hedef alınan yerler arasında İran milislerine ait bir karargahın da oldu, saldırı esnasında binada geniş katılımlı bir toplantı olduğu iddia edildi. Rejim subayları, İran milisleri ve Hizbullah komutanlarının da bulunduğu karargahta çok sayıda ölü olduğu iddia edildi.

 

 

Ölenler arasında İran Devrim Muhafızlarından bir generalin de olduğu öne sürüldü. Yerel kaynaklara vurulan diğer noktalar ise bir mühimmat deposu, askeri havalimanı ve bir tugay da var. Ayrıca İran’a ait bir hava savunma sisteminin de imha edilen yerlerden olduğu belirtiliyor. Esed rejiminin haber ajansı SANA da saldırıları doğruladı. SANA, İsrail uçaklarının, işgal altındaki Golan Tepeleri’ni kullanarak, Şam’ın güneyine saldırdığını iddia etti. Askeri bir kaynağa dayandırılan haberde, “Hava savunma sistemlerimiz, düşman füzelerden birçoğunu düşürdü. Sadece maddi zarar oluştu” ifadesine yer verildi.

Başkent Şam’ın güneyinde, rejim ordusunun yanısıra İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun emrindeki terörist grupların da bulunduğu biliniyor. Öte yandan İsrail, işgal altındaki Golan Tepeleri üzerindeki hava sahasını, dün gece Suriye hedeflerine düzenlenen saldırıların ardından ay sonuna kadar kapatma kararı aldı.

 

 

YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • Erman 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç sorguladınızmı, neden iran her yerde şii olmayan lara saldırıyor, yada ermenistanı destekliyor,sudiarabistana saldırıyor bölgesindeki herkez ona düşman. Sonuçta İran lılar arap değil, çok da müslüman ları sevmezler
    Cevapla
  • Abbas şuuri 3 yıl önce Şikayet Et
    iran devrim muhafızlarının kontrolündeki terörist guruplarda ne demek... Allah sizi ıslah etsin. iranıın irtibatta olduğu guruplar israile rahat yüzü göstermeyen hizbullah, hamas, islami cihad vb örgütlerdir. siz bunlara terörist diyorsanız açık söylüyorum müslüman kılıklı israil muhibbisiniz işte o kadar...
    Cevapla
  • kahraman asker 3 yıl önce Şikayet Et
    iki kanser var ortadoguda, biri istail digeri iran. bir birlerini yesinler taki ikiside yok olana kadar.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    iran hadi bakalim .müslüman öldürmek kolay. generalların tek tek gidiyor. bol bol kuru sıkı sıkıyorsun .Abd .israile niye sesin çıkmıyor. erkeksen generallerini öldüren israil ve abd ye bir sesin çıksinda görelim.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    TABANI : Ortadoğuda emperyalizme hizmet için Batı tarafından yaratılan IŞID'le mücadele/ "TERÖRİZMLE MÜCADELE" kılıfı..//// ORTASI : IŞID'i manivela olarak kullanıp, Ortadoğuda SUNNİ-Şİİ savaşı körüklenmesi ve "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA" projesi //// TAVANI : Dünya çapında "TERÖRİST İSLAM" algısını yerleştirip, müslümanlara Ortadoğu potasında tarruzlar yapılarak, petrol sahalarına konmak ve YAHUDİ ırklarından ilan ettikleri Kürtleri kullanarak, "israil ile Kürtler arasındaki bölgenin İŞİD'den temizlenmesi kılıfını "uzun soluklu" tutarak "VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR" amacına yönelik birleştirilmesi amacına yönelik "HAÇLI SAVAŞII..!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR