ABD'den göçmenlere büyük zulüm: Çocuklara ne oluyor?

ABD'nin, aralarında 1 yaşındaki bebeklerin de olduğu refakatsiz göçmen çocukları sınır dışı etmeden önce haftalarca otellerde gözaltında tuttuğu bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2020 00:51 GÜNCELLEME 23.07.2020 00:56 DÜNYA
ABD'den göçmenlere büyük zulüm: Çocuklara ne oluyor?
ABD'den göçmenlere büyük zulüm: Çocuklara ne oluyor?

AP'nin ulaştığı kayıtlara göre, göçmen çocuklar, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi (ICE) adına çalışan özel bir kurum tarafından gözaltında tutuldukları Arizona eyaleti ve Texas-Mexico sınırındaki 3 otele götürüldü.

 

GÖZALTINDA BEBEKLER DE VAR

Devlet sığınma evlerinde çocuklar için 10 binden fazla yatak bulunmasına rağmen söz konusu oteller göçmen çocukların gözaltında tutulması için 200 kere kullanıldı.

 

Gözaltında tutulan göçmen çocuklar arasında 1 yaşında 2 bebek ve yaşları 3 ile 5 arasında çocuklar da bulunuyor.

ÇOCUKLARIN BAKIMI İÇİN UYGUN DEĞİL

Federal kaçakçılığı önleme yasasına göre, göçmen çocukların sığınma evlerine yerleştirilmesi gerekiyor. Uzmanlar, göçmen çocukların bakımı için uygun şartlara sahip olmayan otellerin kullanılmasının, onları travma riskiyle karşı karşıya bırakabileceği uyarısında bulunuyor.

EN AZ BİN GÖÇMEN ÇOCUĞU SINIR DIŞI ETMİŞTİ

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonundan (UNICEF) 21 Mayıs'ta yapılan açıklamada, ABD'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını riskine rağmen marttan itibaren refakatsiz en az 1000 göçmen çocuğu sınır dışı ederek, Meksika, El Salvador, Guatemala ve Honduras'a gönderdiği belirtilmişti.

Mart ayında, ABD'nin Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde ülkenin güney sınırından yasa dışı yollarla geçen herkesi Meksika'ya geri göndermeyi planladığı iddia edilmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Hanyunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet akifin bir sözü var medeniyuey feriğin yek fişi kalmış vanavar
    Cevapla
  • Mahmut Akar 3 yıl önce Şikayet Et
    Nano aşıyı enjekte etmişlerdir. Başkaca ne yaparlar ki..
    Cevapla
  • erdinc can 3 yıl önce Şikayet Et
    Epstein olayı bir kanaat veriyor tabi.. Her yıl 5.000.000 civarı çocuk-bebek kayboluyor bu şebekenin elinde. Küreselleri yöneten üst kadronun satanist kan ayinleri ve organ ticareti için. Artık saklamıyorlar zaten cezalandırabilecek güçte mekanizma olmadığından. Sadece biribirlerini tehdit için kayıtları kullanmaktalar.
    Cevapla
  • Yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklara ne yapılıyor oralarda?
    Cevapla
  • Ercan 58 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte özenilen medeniyet gelişmişlik bu bunlara özenenlere aynı muameleyi yapacaksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR