'Bizler Türk ordusunun sayesinde kurtulduk!'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Kıbrıslı Türklerin Türkiye ve Türk ordusu sayesinde kurtuluşa erdiğini belirtti. Töre, Türkiye'nin ayrılmaz bir parçası olduklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2020 06:06 GÜNCELLEME 23.07.2020 06:23 DÜNYA
'Bizler Türk ordusunun sayesinde kurtulduk!'
'Bizler Türk ordusunun sayesinde kurtulduk!'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre yaptığı yazılı açıklamasında, "Büyük Türk Milleti'nin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıslı Türkler 1878'den sonra 96 yıl ayrı kaldıktan sonra 20 Temmuz 1974'te şafak vakti Türk askerinin yeniden adaya çıkmasıyla özgürlüğüne ve egemenliğine kavuştu" dedi.

 

 

Töre, 1571'den beri Kıbrıs'ta var olan Kıbrıslı Türklerin Türkiye'nin ve Türk ordusunun sayesinde kurtuluşa erdiğini kaydetti. 

"TÜRK ORDUSU GELMESEYDİ..."

Töre açıklamalarına şöyle devam etti:

 

 

"Mukavemetçilerin ve mücahitlerin direnişiyle Mehmetçiklerle buluştuk ve istiklalimizi kazandık. Türk ordusu gelmeseydi Kıbrıs adası Helenizm'e teslim olacaktı. Kıbrıs Girit gibi olacaktı. Bütün Kıbrıslı Türkler ya katledilecekti ya da adadan göç etmek mecburiyetinde kalacaktı. Türk ordusu 1878'de adadan çekilirken Kıbrıslı Türkler bu adada yetim kaldı, çaresiz kaldı, yokluklarla ve acılarla boğuştu. Ne zaman gelecekler diye gözlerimiz hep Toroslardaydı. 20 Temmuz'da geldiler, artık geri gitmeyecekler. Türk ordusu Kıbrıslı Türklerin bedenindeki can, damarlarındaki kandır. Gafillere ve hainlere karşı takipteyiz ve nöbetteyiz"

YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Bursalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana KIBRIS VE KIBRISLILAR BİZİM CANIMIZDIR
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamaya artık sevinecek hâle geldik. Oysa buna ihtiyaç olmaması gerekirdi. Kıbrıslı her Türkün fikri bu olmalıydı. Ama son yıllarda öyle çok ihanete uğradık ki..
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    sorun orda halk ve bazi liderler de yunana domalir bzie dusmanlik yapar bilmez yunan neler yapacak ellerine gecmis olsa
    Cevapla
  • 1571 3 yıl önce Şikayet Et
    kıbrısta herhangi bir mesele yoktur mesele yalnız rum azgınlığıdır iki toplumlu bir devlet saçmalıktır bu Türkleri tamamen yok eder bağımsız devlet olmadı bize bağlanırlar...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yap 82. Vilayet gitsin İnsanın ortadan yarılası geliyor Bu konunun tartışması değil akıldan geçirilmemesi lazım Kıbrıs bizimdir ve üzerinde yaşayanlar TC vatandaşıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR