Türk SİHA'ları panikletti! Rusya ve Ermenistan'dan ortak Azerbaycan kararı

Türkiye'nin yerli ve milli olarak ürettiği Suriye ve Libya'da bütün oyunları bozduğu SİHA'larına karşı Rusya ve Ermenistan Azerbaycan'a karşı ortak tatbikat kararı aldı. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Rusya ile Ermenistan’ın ortak bölgesel hava savunma sistemi tatbikatı yaptığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2020 19:35 GÜNCELLEME 23.07.2020 19:55 DÜNYA
Türk SİHA'ları panikletti! Rusya ve Ermenistan'dan ortak Azerbaycan kararı
Türk SİHA'ları panikletti! Rusya ve Ermenistan'dan ortak Azerbaycan kararı

Türkiye'nin Azerbaycan'a "SİHA'larımız emrinizde" açıklamasından sonra Ermenistan Rusya'ya daha fazla yaklaşmaya başladı.

 

ERMENİSTAN SÖZCÜSÜ AÇIKLADI

Sözcü Stepanyan, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, bugün Ermenistan'da Rusya ile ortak hava savunma sistemleri tatbikatı başlattıklarını belirterek, tatbikatın amacının “keşif ve silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) karşı mücadele yöntemlerinin incelenmesi” olduğunu kaydetti.

 

Tatbikat sırasında SİHA’lara karşı yeni mücadele yöntemlerinin geliştirileceğini aktaran Stepanyan, “Tatbikata Rus ve Ermeni hava savunma sistemlerinin komutanları, Rus ve Ermeni avcı savaş uçakları ve Ermenistan ordusunun hava savunma sisteminin bütün birlikleri katılıyor.” ifadelerini kullandı.

Tatbikatın ne zaman sona ereceği konusunda bir bilgi paylaşılmadı.

SSB BAŞKANI İSMAİL DEMİR: SİHA'LARIMIZ, FÜZELERİMİZ, HARP SİSTEMLERİMİZ AZERBAYCAN’IN EMRİNDEDİR

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "Savunma sanayiimiz SİHA’larımızdan mühimmatlarımız ve füzelerimize, elektronik harp sistemlerimize kadar bütün tecrübe, teknoloji ve kabiliyetleriyle her zaman Azerbaycan’ın emrindedir" ifadelerini kullanmıştı.

 

YORUMLAR 117 TÜMÜ
  • OSMANLI 3 yıl önce Şikayet Et
    boğazlar kapatılmalı rusa ve avrupaya
    Cevapla
  • Türker akbulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin yaptığı en büyük devrim iha ve siha yapmaktı bunuda başardı ya olmasaydı bugün 200 aşkın sihamiz var bu ne demek bilen varmı aynı anda 400 tankı savaştan devre dışı bırakmak çift dalış yapsa aynı anda 800 tankı bir günde imha yani bir orduyu bir günde bitirmek Allah liderimiz Erdoğanı hem dünya hem ahirette ebediyen razı olsun suriyede 3 günde 500 e yakın zırhlı araç be tank imha ettik işte bu türkün gücü bosver in biraz elektrik pahali yakalım bu güç rüyayı dize getirdi işte anladinizmı türkiye nasılda akıllı devlwt hala içimizdeki cekemezler utanın
    Cevapla
  • Mtek 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına yüreğine sağlık kardeşim
    Cevapla
  • Ulya 3 yıl önce Şikayet Et
    İki dövlət bir millət
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nahcivana girip azerbaycanda karabaga girip nahcivanla karabag arasi temizlenip birbirine baglamali tsk nahcivan ve karabag arasi üstler kurup kalici olarak oaraya yerlesmeli ermenistan yaptigi saldirilarin bedelini ödemis olur toprak kaybederek
    Cevapla
  • Recai PERÇİNOĞLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Ve huve ala külli şeyin kadiir. Rabbim her şeye kadirdir. Küfür ne zaman galip gelmiştir de şimdi gelecek? Rabbim bizlere ümmeti Muhammed e her daim yar ve yardımcıdır inşallah.
    Cevapla
  • HEVAL 3 yıl önce Şikayet Et
    istersek Rusyayı kum eder adım atamaz duruma getiririz biz anarşiden yana değil barışçıl ve yasal süreçten yanayız dinimizin gerektirdiği yönde savaş kan son adımdır bizim için
    Cevapla
  • Suleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyayi kum edebiliriz diyorsun yani. S400 ler ordan geldi o nolacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR