Fransa Türkiye dahil 16 ülkeyi listeye aldı! Artık zorunlu

Fransa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye dahil 16 ülkeden gelecek yolculara havalimanlarında Kovid-19 testini zorunlu kıldı. Uygulama 1 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe girecek.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2020 22:10 GÜNCELLEME 24.07.2020 22:23 DÜNYA
Fransa Türkiye dahil 16 ülkeyi listeye aldı! Artık zorunlu
Fransa Türkiye dahil 16 ülkeyi listeye aldı! Artık zorunlu

Başbakan Jean Castex, Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, salgının hızla yayıldığı 16 ülkeden Fransa'ya gelecek yolcuların havalimanlarında Kovid-19 testi yapmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

 

Yolcuların Fransa'ya gelmeden en fazla 72 saat içerisinde test yaptırmaları veya havalimanlarında teste tabi tutulmaları gerektiğini ifade eden Castex, testin Fransa'daki havalimanında yapılması durumunda sonuçların 24 saat içerisinde ilgili kişiye telefon veya elektronik posta yoluyla bildirileceğini, testi pozitif çıkan kişilerin ise karantina altında tutulmalarının zorunlu olacağını söyledi. 

1 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN GEÇERLİ

 

Castex, bu uygulamanın 1 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe gireceğinin altını çizdi.

Fransızlara, salgının durumunun endişe yaratması nedeniyle Katalonya'ya seyahat etmemelerini tavsiye eden Castex, Fransa ile İspanya arasında seyahatlerin sayısını en aza düşürmek için Madrid ile görüşmelerin yapıldığını aktardı.  

LİSTEDEKİ 16 ÜLKE

Başbakanlık, söz konusu 16 ülkenin ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Panama, Güney Afrika, Kuveyt, Katar, İsrail, Brezilya, Peru, Sırbistan, Cezayir, Türkiye, Madagaskar, Hindistan ve Umman olduğunu bildirdi.

Fransız yetkililer, ülkede salgının hızla yayılmasından endişe ediyor. Fransa Halk Sağlığı Kurumuna göre son 3 haftada Kovid-19 vaka sayıları yüzde 66 arttı. 

ÜLKEDE KORONA BİLANÇOSU ARTIYOR

Fransa'da salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 182'ye, vaka sayısı ise 210 bin 972'ye yükseldi. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 81 TÜMÜ
  • hursit dilaver 3 yıl önce Şikayet Et
    bütün fransızler ve o kafalılara virüs 19 musallat olursa bu makron türkiyeden yardım isterse bilirim ben,, bizimkiler hemen koşarlar.
    Cevapla
  • Lüfer 3 yıl önce Şikayet Et
    16 ülke yazıyor, sakin olun
    Cevapla
  • arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz de gitmeyelim bu "küçük enişte"nın Fransa'sına. Ne kaybederiz?
    Cevapla
  • Dadaş efe 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakın ola onlara test yaptırtmayın bulaş yapıp Türkiye'yi zor duruma sokacaklardır. Fıtsnsıza güven olmaz.
    Cevapla
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık şu Avrupa karşısında daha dik durmaliyiz...Onlar bize test yapıyorsa biz karantinaya alalim onları..Avrupa covid konusunda bize akıl verecek konumda değil..
    Cevapla
  • Erima 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenk akli selim olamkta fayda var, bir ton turizmden ekmegini yiyor. herkesi test ettirip burnundan getirtip asil onlarin ekmegine yag surmek olur. herseyden once onlardan daha cok ureteceksin ki daha guclu olasin olay odur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR