Türkiye-Yunanistan gerginliği sürerken dikkat çeken gelişme! Mısır ve Fransa...

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğin zirve yaptığı günlerde Mısır ve Fransız Deniz Kuvvetleri unsurları, düşük radar kesit alanına sahip savaş gemileri ile birlikte Doğu Akdeniz'de tatbikat gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2020 06:52 GÜNCELLEME 26.07.2020 07:05 DÜNYA
Türkiye-Yunanistan gerginliği sürerken dikkat çeken gelişme! Mısır ve Fransa...
Türkiye-Yunanistan gerginliği sürerken dikkat çeken gelişme! Mısır ve Fransa...

Son günlerde tansiyonun yükseldiği Doğu Akdeniz'de Mısır ve Fransa tatbikat başlattı. Mısır ve Fransız Deniz Kuvvetleri unsurlarının katıldığı tatbikatın Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğin zirve yaptığı günlere denk gelmesi dikkat çekti. 

 

 

Konuyla ilgili olarak Mısır Ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Tatbikat, ortak unsurlar arasındaki koordinasyon yeteneğine odaklanarak, gemi mürettebatının yetenek ve yüksek verimlilikle savaş misyonlarını gerçekleştirmedeki profesyonelliklerini gösterdi. Bu tatbikatlar, Mısır ve Fransız Silahlı Kuvvetleri arasındaki ortak iş birliğinin dayanaklarını desteklemektedir." ifadelerine yer verildi.

 

 

FRANSA MISIR'IN 3'ÜNCÜ SİLAH TEDARİKÇİSİ

Mısır yönetimi, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin göreve geldiği 2014'ten bu yana ABD ve Rusya'dan sonra en fazla Fransa'dan silah almayı tercih etti.

Mısır ve Fransa "Rafale" tipi 24 savaş uçağı alımına ilişkin anlaşmayı 2015'te Kahire'de imzalamıştı. Fransa'nın satılamayan savaş uçakları olarak nitelendirilen "Rafale" tipi uçakları Mısır'ın alması uzun süre gündem olmuş ve farklı şekillerde yorumlanmıştı.

TATBİKATIN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Mısır ve Fransa tarafından gerçekleştirilen söz konusu tatbikat, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliğin hemen üzerine denk geldi. Türkiye de gerek hava gerekse deniz unsurları ile bölgedeki eğitim ve operasyonel faaliyetlerine devam ediyor.

YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Abd 3 yıl önce Şikayet Et
    2 KUKLA KATil HAYDUT Sisi makron Zavallilar
    Cevapla
  • Ulkucu 3 yıl önce Şikayet Et
    Firavunun usaklari bunlar topu gelsin biz vatanimiza namusumuza sahip cikariz.firansiz deyiliz misirlilar gibide vatanimizi satmayiz.turkun gucunu bilirler bunlar atalari.canakkalede gecemeyen simdi bisi yapamaz.tek vatan.tek millet.tek devlet.efelenmesin misir firansa.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin MURSİ'ye karşı ihtilal yaptırarak başa geçirdiği SİSİ, "İsraille savaşmak caiz değildir" diye fetva veren ABD ile küreye el koyup Maide suresini (Yahudileri ve Hristiyanları DOST edinmeyin !) hiçe sayıp dünyevi başarılar elde edeceğini sanan "altından kaplı klozetlerde def-i hacetini yapan " SUUDİLER, Yüzünde meymenet olmayan BAE lideri... Veee aynı kaptan yemek yiyen İsrail, Fransa ve Yunanistan...???Haşaaa bir de 15 Temmuz başarılı olsaymışşşşş !!!???
    Cevapla
  • Tunahan 3 yıl önce Şikayet Et
    AB ülkesinin bir arab ülkesi ile birlikte tatbikat yapması iş birlikteliğinin Turkiyeye karşı yaptığı gövde göstergesidir.. Evet Fransa güçlüdür ama bizdeki güç hiç bir millete yoktur.. İman gücü.. Şehadet şerbetini içmiş milletin korkusu sadece Allaha dır..
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Núkleer silah dışında tüm Avrupanın birlikte en ufak bir güçleri yok. Milletleri miras yiyor, hazır yaşam ve mal biriktirmekten başka dert tanımıyorlar. Eğer savaş cıksa savaşacak vatandaşları bile yok. Hatta hepsi kalp kırizinden gider, çünkü savaş gibi kavramları unutmuşlar.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Firansa o kadar guclu deyil. Biz turkiye daha gucluyuz.
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    O girdiğimiz yerlerde batacaksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR