Müslüman ülke ile ilgili Azerbaycan'ı karıştıran iddia! Nota verilmişti açıklama geldi...

Ürdün yönetimi, Ermenistan-Azerbaycan sınırında çatışmalar yaşandığı sırada Ermenistan'a silah gönderdiği yönündeki haberleri yalanladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2020 05:52 GÜNCELLEME 29.07.2020 05:57 DÜNYA
Müslüman ülke ile ilgili Azerbaycan'ı karıştıran iddia! Nota verilmişti açıklama geldi...
Müslüman ülke ile ilgili Azerbaycan'ı karıştıran iddia! Nota verilmişti açıklama geldi...

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın Amman Büyükelçisi Rasim Rzayev'in bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

 

 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının, Ürdün'ün Bakü Büyükelçisi Sami Abdullah Ghosheh'nin Dışişleri'ne çağrıldığı yönündeki açıklamasından duyulan şaşkınlığın Rzayev'e iletildiği ifade edilen açıklamada, Ghosheh'nin, Dışişleri Bakanlığına "çağrılmadığı" tam tersine orada bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

Ürdün'ün Ermenistan'a silah göndermesiyle ilgili haberlerin "iddia" olarak nitelendirilerek yalanlandığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı Asya İşleri Dairesi Müdürünün Azeri Büyükelçiye, silah satışını, Ürdün savunma sanayisinden silah satın alan özel şirketlerin gerçekleştirmiş olabileceğini ilettiği aktarıldı. 

 

 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, önceki gün Ghosheh'yi, Ürdün'ün Ermenistan'a silah satışıyla ilgili olarak Dışişleri'ne çağırmıştı.

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan biri üsteğmen dört asker şehit olmuş, dört asker yaralanmıştı.

Sonraki günlerde de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere sekiz asker şehit olmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır ürdünden müslümanlar için bir birlik bir destek mesajı gelmiyor. Çünkü ürdünün üst yönetimide aynı suud gibi mısır gibi suriye gibi bae gibi satın alınmış kukla. Ürdün halkından ümmedimuhammed için bugüne kadar hiç gösteri pretosta veya destek geldimi gelmedi. Halk siyonizim ve emperyalistler tarafından fonlanıyor uyuyorlar resmen
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    hazır BM yetkiliside Türk olduğuna göre en iyi o anlayacaktır söylediğimi okursa dünyada sık sık sınır çatışmaları oluyor daha geçenlerde Çin ve Hindistan felaketin kıyısından döndürdüler dünyayı böyle olayların durdurulması için ateşkes i ateş açıp ilk ihlal eden suçludur maddesi eklenmeli devamlı yoksa bu çatışmalar hiç eksik olmayacak dünyadan bu ülkeler Çin veya Hindistan dahi olsa ilk ateş açan suçlu görülürse dünyaca diğerinin arkasında olacağı için sorunlar masada çözülmeye çabalanacklardır devamlı buda BM nin işine gelmelidir
    Cevapla
  • EYVAZOV İLKİN 3 yıl önce Şikayet Et
    hersey bunlar ucun bir ticaretdi amma bir weyi unutmayin azeri turk milleti neqeder birlikdedi hec bir millet dovlet bizimle bacarmaz helede arverciler bunu anlamir
    Cevapla
  • Azeri Türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    Od yoksa tüstüsü çıkmaz...sen 1 özel şirkete, o da duşmana silahı satacak, sonra da çıkıb ben yapmadım söyleceksin, öylemi, kunaz arap- kafir
    Cevapla
  • Arif İsmayılov 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap ve deve BAE VE ERMENİSTAN farg etmez
    Cevapla
  • Tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Türklere kefen biçmeye çalışanlar ayağını denk alsın, bir gece ansızın gelebiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR