Türkiye'nin desteklediği Libya resti çekti!

Libya'nın başkenti Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında Libya krizini değerlendiren Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, askeri seçeneğin Libya krizine çözüm getirmesinin mümkün olmadığını tekrarladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2020 06:10 GÜNCELLEME 29.07.2020 06:10 DÜNYA
Türkiye'nin desteklediği Libya resti çekti!
Türkiye'nin desteklediği Libya resti çekti!

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, "Libyalıların, askeri çözüm olmadığını bilmesi gerekiyor. Libyalıların, siyasi önderleriyle birlikte Libya'nın kurtarılması üzerine derin bir şekilde düşünmeleri gerekiyor. 9 yıl boyunca süren savaş Libya'ya kaybettirdi. Ölenler Libyalılardı. Bu yüzden doğu ile temasın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Siyasette değişmeyen bir şey yoktur. Libyalıları bir araya getirecek tek devletin ve anayasanın çerçevesini bulmalıyız." ifadelerini kullandı.

 

Başağa, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in Trablus'a saldırılarını destekleyen ülkeler için, "İki-üç ay sonra ABD seçimlerinin oluşturacağı belirsizlikten istifade ederek yeni bir savaş çıkarmak istiyorlar. Ancak bu proje başarısız olacak." dedi. 

Bakanlığının devlet kurumlarındaki yolsuzluğu sona erdirmeye çalıştığını vurgulayan Başağa, bu kapsamda devlet kademesindeki üst düzey sorumluların hesap vermesi için başsavcılık makamlarıyla çalışmaya başlayacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

YORUMLAR 2
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Halife hafterin yanında savasanlari ikna yolu ile silah bırakmaya odaklanilmali sonuçta Libyalı ülkesini bı parca seviyorsa silah bırakır yok birakmiyorsa gereği yapılır Libyalı kardeş lerimizin rabbim yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi inşallah şu Libya da barış gelr de halk normal bir hayata yeniden başlar önemli olan barışı isteyen siyasetçilerin olması Türkiye için Libya halkının huzuru önemli Libyada halk huzurlu bir şekilde yaşıyorsa bu her şeyden önemlidir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR