ABD, Almanya'daki 12 bin askerini çekme kararı aldı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 11 bin 900 askerini Almanya'dan çekme kararı aldı. Askerlerin 5 bin 400'ü başka NATO ülkelerine transfer edilecek. Kalanlar ise ABD'ye geri dönecek. Almanya'da konuşlu F-16 filosu İtalya'ya sevk edilecek. ABD'nin Avrupa Komutanlığı Karargahı da Belçika'ya taşınacak.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2020 16:22 GÜNCELLEME 30.07.2020 13:15 DÜNYA
ABD, Almanya'daki 12 bin askerini çekme kararı aldı
ABD, Almanya'daki 12 bin askerini çekme kararı aldı

ABD Savunma Bakanı (Pentagon) Mark Esper, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Pentagon şefi, 11 bin 900 askerin Almanya'dan çekileceğini söyledi. Askerlerin 5 bin 400'ünün başka NATO ülkelerine transfer edileceğini kaydeden Esper, kalanların ABD'ye geri döneceğini belirtti. Taşınma işleminin haftalar içinde gerçekleşeceği bildirildi.

Öte yandan Almanya'da konuşlu F-16 filosunun İtalya'ya sevk edileceği aktarılırken, ABD'nin Avrupa Komutanlığı Karargahının da Belçika'ya taşınacağı belirtildi.

 

Amerikan askerleri

TALİMATI ABD BAŞKANI VERMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Berlin yönetiminin NATO'ya olan aidatını zamanında ödememesi sebebiyle, Almanya'da bulunan 35 bin Amerikan askerinin 25 binlere düşürülmesi talimatını vermişti. Trump'ın talimatına hem ABD içinden hem de NATO ve Almanya'dan tepki gelmişti. Trump'ın kasım ayında başkan olarak seçilmemesi durumunda planın rafa kaldırılacağı konuşuluyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • ali Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan be, Almanya ekmegini yedigimiz suyunu iştigimiz müteşekkür kaldigimiz bizleri,giyim ve kuşammamiza,yememize içmemize,yolda yürüyümüşe,konuşmamiza,mütevaziligimize,kafani takıp bizleri 2. Sınıf insan kategorisine koydunuz,ya türkleri anliyamadin,yada zenginliginin verdigi küstahliktan dolayi anlamak istemedin.Bu iki halk içinde bir evlilikti.Malesef istenilen yönde gelişmedi!Ama Almanyanin şimdiye denk yaptigi evliliklerini hiçbiri iyi bir sonuçla sonlanmamıştı.r
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada 12000 abd askeri ne iş yapar anlamam. Bazan basit düşünmek lazım
    Cevapla
  • Keşanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen misin Doğu Akdeniz' e savaş gemisi gönderen ALMANYA !
    Cevapla
  • Kasatura 3 yıl önce Şikayet Et
    Gene bayagı bı asker bırakmıslar cektıklerı asker sayısıda aman aman bı sayı degıl.
    Cevapla
  • misafir 55 3 yıl önce Şikayet Et
    Akılları sıra F16 filosunu sevkedip italya üzerinden Türkiyeyi sıkıştıracak gavurun başı. Akdenizde santranç turnuvası çoktan başladı. Bunlar onun hamleleri. Ama bu çapulcular bayadır osmanlı tokatı yemedi. Şımarık çocuk tokat yemedikçe akıllanmaz. Dünya ciğeri beş para etmez üç beş çapulcu eşkiya devletin elinde malesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR