Büyük operasyon! Rus paralı askerleri böyle yakalandı

Moskova yönetiminin müttefiki olan Doğu Avrupa ülkesi Belarus'ta, güvenlik güçlerinin Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı 33 paralı askeri yakaladığı açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2020 17:09 GÜNCELLEME 29.07.2020 17:09 DÜNYA
Büyük operasyon! Rus paralı askerleri böyle yakalandı
Büyük operasyon! Rus paralı askerleri böyle yakalandı

BELTA haber ajansının güvenlik güçleri kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, 9 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri kampanya sürecini istikrarsızlığa uğratmak için 200’den fazla militanın ülkeye gelişi ile ilgili istihbarat alındığı aktarıldı.

 

Ülkeye giriş yapan Rusların her birinin yanlarında küçük bir el bagajı ile araca birkaç kişi tarafından yüklenebilen üç büyük ağır valiz getirdiği belirtilen haberde, 24 Temmuz'u 25 Temmuz'a bağlayan gece Minsk'te bir otele yerleşen bu grubun, 27 Temmuz’da Minsk bölgesinde bir sanatoryuma geçtiği kaydedildi.

 

Haberde, sanatoryum yönetiminden alınan bilgiye göre ziyaretçilerin Rus turistlere kıyasla "sıra dışı davranışları" ve tek tip askeri tarz kıyafetlerinin dikkati çektiği ifade edilerek, bunun üzerine dün gece yarısı, Belarus Devlet Güvenlik Komitesi (KGB) "A grubu" özel timinin İçişleri Bakanlığı güçlerinin desteği ile düzenlediği operasyonda 32 Rus paralı askerinin Minsk yakınlarında gözaltına alındığı bildirildi.

Ülkenin güneyinde de aynı anda bir paralı askerin daha yakalandığı belirtilen haberde, 33 kişinin kimlik bilgilerine de yer verildi.

Gözaltına alınan bu 33 kişiyle ilgili soruşturma yürütüldüğü ifade edildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Kamil Kurtyemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Diktatör Putin doymuyor Ukraynayı karıştırdı , Suriye, Libya ve şimdide Belarusya. Geçmişte Afganistan da nasıl mağlub olduklarını unutmayalım. Kendisini dünyanın jandarması olarak görüyor ama bazı şeyler o kadar kolay değil diktatör putin.
    Cevapla
  • Kaaamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten eski sovyetler (SSCB) yıkılmadan önce bunların hepsini içinde barındırıyordu. Adam tekrar birleştirecek...........
    Cevapla
  • Basiret 3 yıl önce Şikayet Et
    Saf olmayın,rusya bir şey tezgahladıysa tek alternatifli yapmamıştır.Ya bunlar kendi kafalarına göre takıldılar veya putin şeytanı bunu yem olarak ileri sürmüştür.Seçim dönemi,problemli siyasi hava ve askeri kıyafetlerle başka bir ülkede dolaşmak.......normal değil...
    Cevapla
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya doymuyor anlaşılan, hep daha fazlası.Gemi azıya almış besbelli.Yada biyerleri kaşınıyor.
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    lukaşenko ile putin'in arası bozuldu!.. Rusya'nın büyüme planlarını reddeden lukaşenko kimse Rusya'nın parçası olmamsı beklemesin dedikten sonra Putin ile kavgalı oldular!
    Cevapla
  • mehmet çetin 3 yıl önce Şikayet Et
    bilende bilmeyende yorum yapmış, Belarus'ta Lukaşenko devlet başkanı dikdatör bir lider karşısında da rakip istemiyor rusya ile pazarlıklarıda sıkıntılı bu dönemde rusya da karşısına siyasi lider çıkardı devlet başkanıda bir gecede ne kadar muhalefet partisi varsa topladı kiminin akıbeti hala bilinmiyor olayları Türkiye gibi düşünüp değerlendirmeyin
    Cevapla
  • KSK 3 yıl önce Şikayet Et
    sende çok biliyon da yazmışsın..lukaşenko diktatör ise putin ne oluyor başkan??
    Cevapla
  • gurbetchi 3 yıl önce Şikayet Et
    sen biliyonda noldu simdi.. ne kasiyon kendini.. aynisini rusyada yapmiyormu ? putin karsisina cikan kac kisiyi elimine etti haberin varmi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR