İsrail'de büyük kaos: İç savaş uyarısı yapıldı!

İsrail'de muhalefet partilerinden Yesh Atid'in (Gelecek Var) lideri Yair Lapid, Tel Aviv kentinde salı akşamı düzenlenen gösteride yaşanan şiddet olaylarının "ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceği" uyarısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2020 01:54 GÜNCELLEME 30.07.2020 01:58 DÜNYA
İsrail'de büyük kaos: İç savaş uyarısı yapıldı!
İsrail'de büyük kaos: İç savaş uyarısı yapıldı!

Twitter hesabından açıklama yapan Lapid, "Önceki akşam Tel Aviv'de akan kan, Bibi (İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu) ve onun temsilcileri eliyle akıtılmıştır. Provokasyon eken kan biçer." ifadelerini kullandı.

 

İSRAİL'DE İÇ SAVAŞ UYARISI

 

Göstericilere karşı provokasyonun İsrail'i iç savaşa sürükleyebileceği uyarısında bulunan Lapid, Netanyahu'nun göstericilere yönelik saldırılarla ilgili açıklama yapmamasını da eleştirdi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, göstericilere saldıranların cezalandırılmasını istedi. Gantz, "Biz burada olduğumuz sürece İsrail'de hiç kimse göstericileri susturamaz." ifadesini kullandı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) dün verdiği haberde, İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Amir Ohana'nın Tel Aviv'deki evi önünde düzenlenen gösterilerde 5 kişinin aşırı sağcıların saldırısı sonucu yaralandığı belirtilmişti. Aşırı sağcıların göstericilere saldırması tepkilere neden olurken Başbakan Netanyahu konuyla ilgili açıklama yapmamıştı.

YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • İnsallah Amin!!! 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah olur bu gune degin dunyayi bolup ic savas cikaranlar yaptiklarin akibetini ilk defa gorecekler dunyada girulmemis mutis bir olay olur cunku dunyayi bolen israil insallah ettigini sonunda bulur kendide parca oarca bolunur insallah Amin! Amin! Amin!!!!!
    Cevapla
  • pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yüzden Trump ülkeler için iyi bir Başkan ve kötü bir Başkan koydu: iyi ve kötü kıyamet savaşında mücadele edecek.
    Cevapla
  • Pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    3 gün önce arkadaşıma şunu söyledim: kıyamet günü için Trump ülkeleri iç savaş için sürüklemeye çalışıyor Bu nedenle, kendi ülkesinde herhangi bir önlem almıyor. Şimdi israil gibi .. her ne kadar barışçı da olduğunu söylesede o şiddet görmeyi seven biri o Bu Kıyamet meselesi için mesela israildeki savaş gibi geçen senelerde
    Cevapla
  • HalilYurtsever 3 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumun ahi cikar ahette ahette insallah birbirine duserler
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR